Spordiliit keskendus baasidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu spordiliidu aruande- ja valimiskoosolekul räägiti valdavalt sportimisvõimaluste vähesusest meie linnas, spordiklubide tahtel juhivad liitu samad mehed ja naised, kes seni.

Liidu viiendal tegevusaastal on sellega ühinenud 44 Pärnu spordiklubi ja organisatsiooni, seega peaaegu kõik spordiga tegelejad.

Ühendus on küll põhikirja järgi oma siseelu korraldav ja linna spordiametnikule ning linnavalitsusele kvalifitseeritud nõu andev organ, kuid spordiliidu aktiivne juhatus on kujunenud spordirahva heas mõttes survegrupiks.

Konstruktiivne koostöö kõigi linnavalitsustega on spordirahva arvates olnud tulemuslik.

Spordiliit ütles oma arvamuse välja spordikoolide kaotamise kampaanias, surus läbi Pärnu spordi rahastamise jätkumise muust Eestist paindlikumate reeglitega.

Nüüd üritab spordiliit kõigest jõust kaasa lüüa selles, et naabermaakondadest sportimisvõimaluste poolest kaugele maha jäänud Pärnu spordihalli saaks.

Aastakoosolekul keskendutigi peamiselt meie nadidele sportimisvõimalustele. Tõdeti, et jäähalli ehitus on salaprobleem, Põhjakotkas üritab vibulaskjatele ja sõudjatele peremeheõigusi demonstreerida, sisetreeningutega on hädas jalgpallurid ja kergejõustiklased, Rabahall jääb suurte võistluste tarvis kitsaks jne.

Maavanem Toomas Kivimägi, linnapea Einar Kelder ja Pärnumaa spordinõunik Enn Tasalain ütlesid, et nad pooldavad igati Pärnu kesklinna eelkõige koolide, aga pallimängijate ja kergejõustiklastegi vajadusi rahuldava spordihalli ehitamist.

Küsimus on küll selles, kuidas ja millal saab seda ehitust rahastada, kuid ettevalmistusi tuleks nende arvates juba praegu intensiivselt alustada.

Pärnu spordiliitu juhib endiselt Enn Hallik, juhatusse valiti tagasi jalgpalliklubi president Helmut Hunt, Pärnu Kalevi esimees Matti Killing, spordinõunik Uno Koort, tenniseklubi juht Erika Sonntak, purjetamistreener Mati Hool, sõudebaasi direktor Arvo Loorits ja võrkpallitreener Andrei Ojamets.

Uue liikmena soovisid spordiklubid juhatuses näha Peeter Allast.

Henn Laik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles