Kivide horoskoop

, kivi- ja soolaterapeut, kinesioloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametüst.
Ametüst. Foto: Ove Maidla / Postimees
Kõige tähtsamad kivid Kalade (20.02-20.03) tähtkujus astroloogia ja vana maameditsiini järgi.

Astroloogia - ametüst


Ametüst on hele- ja tumelilla kivi, mille nimetus tuleb kreekakeelsest sõnast “amethystos” ehk joovastusevastane.



Tegemist on klassikalise ehtekiviga, juba tuhandeid aastaid on ametüst üks hinnatumaid ravitoimelisi kive.



Tervendav toime: ametüst edendab kainet mõistust, keskendumisvõimet ja vaimset kasvu. Kuna ta rahustab, sobib edukalt meditatsioonikiviks. Samuti aitab kogemusi ja õpitut läbi töötada ning öösel padja alla asetatuna unenägemisvõimet süvendada ja nähtut selgitada.



Ametüst leevendab valusid, paistetust, aitab kõikide hingamisteede, kopsu- ja närvihaiguste puhul, suudab ravida ainevahetushaigusi ning puhastada ümbruskonda negatiivsest energiast. Seepärast kõlbab ametüstdruus ruumi puhastamiseks, samuti saab sellega puhastada muid kive.



Kasutamine: ametüsti tuleks hoida kontaktis nahaga, kanda ehtena. Teda saab kasutada ametüstivee valmistamiseks. Ametüstdruus või -lamp sobib ruumi ja ülejäänud kivide energeetiliseks puhastamiseks.



Puhastamine: maha laadida külma jooksva vee all, hiljem lasta seista kuuvalguse käes. Väiksed ametüstitükid võib pista kas ametüst- või mäekristalldruusi. Suuri ametüstdruuse ei ole vaja puhastada, need tuleb seisma asetada nii, et nad kogu aeg valgust saavad. Väiksemaid kive puhastada pikaajalisel kasutamisel nädala-paari tagant.



Vana maameditsiin - jadeiit


Mõiste “jadeiit” viitab kolmele kivimile: jaadile, nefriidile ja kloromelaniidile. Jadeiit võib olla roheline, valge, kollane, pruun, punakas kuni violetne, läbipaistev kuni läbikumav. Jadeiidi ehte-, vääris-, dekoratiiv- ja ravikivina kasutamise traditsioon on iidne.



Tervendav toime: jadeiit soodustab eneseleidmist, hoolitseb elus hädavajaliku tasakaalu eest: aktiivsuse eest aegluse korral ja rahu eest ülekoormuse puhul. See kivi muudab inimese väga dünaamiliseks ja vaimuerksaks.



Jadeiit ergutab neerude tegevust ja tasakaalustab sel viisil vee, soola ja happe/aluste tasakaalu organismis. Samuti kiirendab reaktsioone närvide ja adrenaliinitootmise stimuleerimise kaudu.



Kasutamine: vaimselt toimib laubale ja kehaliselt neerudele asetamisel. Samuti võib ravitoime esilekutsumiseks jadeiiti kanda kontaktis kehaga, vajadusel saab temast valmistada ravijooki.



Puhastamine: maha laadida külma jooksva vee all, taas laadida kuuvalguse käes. Teda võib puhastada mäekristalldruusis või ahhaatplaadil.



Info telefonil 5646 7276 või veebis

www.saltandmineral.ee

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles