Epp Klooster: Sammud suurema solidaarsuse poole

, IRLi ja SDE fraktsiooni aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Klooster.
Epp Klooster. Foto: Erakogu

Kui hinnata skaalal positiivne-negatiivne, saab linnavalitsus esimese 100 päeva järel minult kindlalt positiivse hinnangu. Kui aga näiteks viie palli süsteemis, jääksin tugeva kolme ja nelja vahele.


Iga algus on raske, kuid seekordse koalitsiooni ja linnavalitsuse töö käivitamine ehk keskmisest raskemgi.



Põhjusi oli mitu: koostöösamm ja -rütm tuli leida neljal üsna eriilmelisel partneril, nii poliitilistel kui apoliitilisel, nii pärnakate rahulolematust põhjustanud linnavõimu juures olnul kui uutel tulijatel. Seda enam väärivad tunnustust saavutatud koostöötahe ja -võime.



Tugevalt kannustas tahtmine alustada lubatud muudatuste elluviimist otsekohe, selline oli linlaste ootus. Kahjuks on sügis omavalitsuste valimisteks väga ebasobiv aeg, mis sunnib vast valitud juhtidele peale kiired eelarvetähtajad.



Pärnus ei antud valitsemise teatepulka üle just ülearu sõbralikult, peale selle on varasemast tulnud katkihammustamiseks kaasa üsna kõva koorega pähkleid, olgu selleks koolide sihtasutuse tegevuse või linna osalusega ettevõtete töö ümberkorraldamine.



Nüüdseks on pingelises finantsolukorras leitud koostöömeel ning tehtud hulk meid kõiki puudutavaid raskeid ja valusaid valikuid, mis viisid esimese kena tulemuseni – tasakaalus 2010. aasta eelarveni.



See annab omakorda paranemislootust edaspidiseks.



Küllap on paljudele üllatus, kui suure kärpe osaliseks on saanud linnavolikogu ise. Ainuüksi kantselei likvideerimine andis kokkuhoidu üle 60 protsendi, peale selle vähendati volikogu liikmete hüvitisi poole võrra, tööd on teha aga senisest enamgi.



Sotsiaaldemokraadina on mul eriti hea meel, et selles möllus jäid puutumata hooldustöötajate palgad ja et toetuste kasinat ressurssi jagatakse nii kooliminevatele lastele kui eakatele ning puuetega inimestele tegeliku abivajaduse järgi.



Need on esimesed, aga väga tähtsad sammud senisest suurema solidaarsuse poole.



Seni on oodatust vähem suudetud tegelda raskemate, linna pikaajalist arengut puudutavate eelnõudega.



Samal ajal on hea teada, et juba menetletakse mitut teemat, mis otseselt hakkavad mõjutama nii pärnakate elu kui Pärnu atraktiivsust suvepealinnana. Siinkohal pean ennekõike silmas nii meie parkimiskorras kui reklaamitegevuses kavandatavaid muudatusi.



Mõne kuuga on tehtud palju, teha on veel rohkem. Käivitamiskohmakusest ülesaanuna näen tugevat potentsi eesseisvate järjest sisulisemate üleannete lahendamisel selle nimel, et saaksime oma linna üle uuesti uhkeks. Head lootust annab minule kõigepealt meie fraktsiooni koostöö IRLiga, samuti kõigi koalitsioonipartnerite järjest selgem üksteisega arvestamine ja asjadele sisuliste lahenduste otsimine linnaelanike huvidest lähtudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles