Jüri Jaanson avab hooaja laupäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu jõel võistlevad nädalavahetusel kõik Eesti sõudmistipud eesotsas Jüri Jaansoni, Tõnu Endreksoni, Leonid Gulovi, Andrei Shilini ja Kalli Meristega.

Sydney olümpial kuuendaks tulnud Jüri Jaansonile on see hooaja avastart, mille järel ta otsustab, kuidas tänavust suve sisustab.

Võimalikud on mitu varianti, sealhulgas võistlusaasta vahelejätmine. Tippsõudjad on mujal ja ennegi pause teinud, nii näiteks kandideeris Sydney ühepaadi olümpiavõitja ja mitmekordne maailmameister Robert Waddell hiljuti Uus-Meremaa avamerepurjetamise meeskonda.

Võitnud enam kui 100 konkurendi seas konkursi, teatas Waddell, et kaks järgmist aastat teda sõudmisvetel ei nähta, kuid siis hakkab ta intensiivselt valmistuma Ateena olümpiaks.

Sõudeklubis Pärnu Eesti karikavõistlustel ja Erich-Wilhem Seileri ning Bernhard Lõhmuse mälestusvõistlustel on põnevaimad küsimused, kas Jaanson võidab Endreksoni, kuidas libiseb narvalaste Gulovi-Shilini kahepaat, kas Meriste on endiselt naiste suveräänne liider, kui kannale on tippudele tõusnud andekad noormehed jne.

Eesti karikavõistlustel ülehomme sõidetakse 2000 meetri distantsil.

Finaalid algavad kell 14. Seileri ja Lõhmuse memoriaalil pühapäeval sõidetakse kell 10 kaht kilomeetrit ja kell 14 kaks korda 500 meetrit. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles