Jaanson võitis koduveel kõiki konkurente

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti sõudmiskarikavõistlused võitis SK Pärnu kodulinna kalevlaste ees, meeste ühepaadil näitas Jüri Jaanson, et on endiselt kõigist tugevam.

Meeste ühepaatidel olid üle pika aja ühes sõidus koos kõik meie tugevamad paarisaerusõudjad, maailmaski arvestatavad mehed Jaanson, Tõnu Endrekson, Leonid Gulov, Andrei Shilin ja Silver Sonntak. Põnevas võistluses pandi jõudude vahekorrad paika juba poolel distantsil. Kahtlus, kas teenekas Jaanson taanduma ei hakka, ei leidnud kinnitust, sest finishis edestas ta juunioride kahekordset maailmameistrit Gulovit kümne sekundiga. Endrekson kaotas juba 25, Sonntak 45 ja Shilin 52 sekundit.

Päeva teises põnevust pakkunud sõidus alistasid Sydney olümpia üheksandad mehed Shilin ja Gulov kahepaadil kodused tugevaimad konkurendid Endreksoni ja Sonntaki. Vahe kahe esimese vahel polnud suur, kuid viiesekundiline võit oli siiski veenev. Kiidusõnu teenisid kahele kõvale duetile mitte palju alla jäänud Indrek Peterson ja Jarek Mäestu.

Eesti karika võitis 151 punkti kogunud sõudeklubi Pärnu, järgnesid Pärnu Kalev (126), SAK Tartu (107), Viljandi (54), Narva SK (48) ja Tallinna SK (15).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles