Imre Taveter koolitab järelkasvu

Andris Tammela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu noored Finn-klassi purjetajad teevad Imre Taveteri käe all usinasti trenni, et järgmistel olümpiamängudel Eestit vääriliselt esindada.

Pärnust käis Sydney olümpial kaks sportlast, sõudja Jüri Jaanson ja Finn-klassi purjetaja Taveter.

Kaheksa aastat Eesti Finn-purjetajate liider olnud Taveter ei istu pärast mänge, käed rüpes, vaid valmistub noorpurjetajatega järgmiseks hooajaks ning käivitab samal ajal mahukat äriprojekti.

“Never say never,” ütleb Taveter järgmistel olümpiamängudel osalemise kohta ning lisab, et teeb tublisti tööd juunioride Janno Hooli ja Lauri Linkolmiga.

Varustus ja kogemused noortele

Olümpiamees andis oma tipptasemel varustuse, Sydneys käigus olnud paadi ning võistluspurjed, noortele kasutada. Taveter püüab juunioridele edasi anda ka tarvilikke nippe ning kogemusi, et Finn-klassi purjesport Eestis areneks.

“Hool vabanes hiljuti sõjaväeteenistusest, käib usinasti trennis ning on juba praegu tugev tegija, ta on mullegi tuule alla teinud”, rõõmustab Taveter õpilase edusammude üle. Linkolmile paneks ta töökuse eest viis ja Hoolile neli punkti, andekuse ja oskuste eest saaks Linkolm kolm ning Hool viis punkti, sest Hoolil on praktikat rohkem.

Taveteri hoolealused Hool ja Linkolm võistlevad 29. juunist 7. juulini Itaalias Carda järvel juunioride Euroopa meistrivõistlustel.

Pärnus hakkas meeldima

Sportlased Anu ja Imre Taveter tulid Tallinnast Pärnusse 1999. aastal. “Pärnust tehti mulle huvitav tööpakkumine, olime Anuga tihti Jõulumäel trenni tegemas käinud ning suvepealinn, selle ümbrus ja elukeskkond hakkasid väga meeldima,” tunnistab pereisa, kes pole tulekut kunagi kahetsenud.

Anu Taveter on klubi Maisport aeroobikatreener ning eelmise aasta Eesti meister duatlonis ja triatlonis.

Selle aasta duatloni meistrivõistluste teisel etapil Pärnu sõudeklubis saavutas ta samuti esimese koha.

Taveteride pisiperegi on isalt ja emalt spordipisiku pärinud.

Kolmeaastane poeg Taavi-Valter ja viiene tütar Triin osalevad agaralt maoaasta 500 meetri jooksus, kus on stardis ligi 30 mudilast, tütar Triin on ikka olnud esikolmikus.

Imre Taveter on abi eest tänulik Pärnu jahtklubile. Ta jutustab, kuidas pisipoeg Taavi Kesklinna sillast üle sõites alati kilkab: “Issi, vaata, jahtklubi!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles