Steineri aed muudab imagot

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arhitektid Villem Tomiste ja Veronika Valk kujundasid ümber Pärnu Steineri aia Pühavaimu tänaval, aia uus nägu läheb maksma 270 000 krooni.

Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakond tegi ettepaneku neljale arhitektuuribüroole osaleda Steineri aia ümberkujundamises.

Laekus kolm lahendusvarianti, millest parimaks tunnistati Villem Tomiste ja Veronika Valki oma, edastas linnavalitsuse info vanemspetsialist Eha Ristimets.

žürii liikme ja linna haljastuse peaspetsialisti Kristiina Kupperi selgitust mööda oli võidutöö eeliseks väheste vahenditega loodud esteetiline ja korrastatud keskkond.

“Projekt jätab tagasihoidliku mulje, ei ole kuhjatud väikevorme. Samal ajal on kõik esteetiline ja ilus, jätkub sopikesi, kus juttu ajada,” märkis Kupper.

Projekti märksõnadeks on originaalne valgustus, looduse ja tehiskatte piiri markeeriv 55 meetri pikkune istepink ja aia jaapanlik kompositsioon. Valgustus täieneb istumistaskute keskel paiknevate prozhektoritega.

Tomiste ja Valk lähtuvad oma ideekavandis Steineri aiast kui kõigile mõeldud linnapargist, kus on laste mänguplats ning kus saab korraldada väiksemaid üritusi. Arhitektide arvates peitub suur osa Steineri aia võlust selle suletuses, sest ta on aiaga piiratud.

Autorid leiavad, et uus kavand teeb Steineri aia ümbritsevatelt tänavatelt paremini nähtavaks.

Kupperi sõnul alustatakse töödega juba lähipäevil, sest aia ümberkujunduse esimese etapi tähtaeg on 21. juuni. Projekti kogumaksumus on 270 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles