Surju vallavalitsus vastab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmar Muttik elab üksinda kunagises Surju metskonna kordonis, mille ta erastas. Muttik süüdistab, et üks endisi funktsionääre on seda maja tahtnud endale suvekoduks. Tegelikult ei ole keegi peale Muttiku taotlenud nende hoonete erastamist.

Muttikul on veel elamu Pärnus Käo tänaval. Oleme teinud talle mitu korda ettepaneku Pärnu elamu senisest otstarbekamaks kasutamiseks, kuid ta ei taha sellest midagi kuulda.

Muttik soovib erastada 10,9 hektarit maad ja mitte keegi ei ole teinud selleks takistusi. Tema naabritele on maad tagastatud maareformi seaduste järgi. Muttik ei ole veel maad erastanud, vaid kasutab seda põllumajandusliku maakasutuse lepingu alusel.

Muttik taotles soodustust maa erastamiseks, kuid kuna ta on erastanud soodustusega maad Pärnu linnas asuva elamu juurde, siis teist korda ei saa soodustust rakendada. Maa erastamisel tuleks arvestada samuti oma maa harimise võimalusi. Vallavalitsusel ei ole vastavat tehnikat.

Tehnika on vaid OÜ Surju PMil, mis teeb võimaluse korral teenustöid elanikele. Tänavu aprillis soovis Muttik saada OÜ Surju PM teenustööde nimekirja, mis talle viidi.

Seejärel kirjutas sotsiaalnõunik taotluse järgmiste teenuste tegemiseks: sõnniku laotamine, kündmine, kultiveerimine, kartuli mahapanek, teravilja külvamine ja pritsimine.

Kuna kevadtöödega sai tänavu alustada alles mai keskel, jäi teenustööde tegemine mai lõppu ja juuni algusesse. Sellele vaatamata laotati sõnnik Muttiku põllule maikuus.

Kuna atra ei olnud traktoritel taga, soovitati Muttikul viia sõnnik mulda randaaliga, kuid ta keeldus ja nõudis, et sotsiaalnõunik otsiks kündja mujalt. Sotsiaalnõunik ei leidnud kündjat. Juuni esimestel päevadel kündis osaühing maa ja pani kartuli maha.

Juuni alguses läks kohale teraviljakülvibrigaad, kuid Muttik keeldus abist, kuna külv oli hiljaks jäänud.

Muttiku hooldaja on tõepoolest eakas inimene, kuid ta oleks võinud ajakirjanikule mainida, miks see nii on.

Eelmise hooldustöötajaga tekkisid mehel konfliktid ja siiani ei ole keegi soovinud Muttikut hooldada.

Vallavalitsus ei saa kedagi sellele tööle vägisi määrata. Tegelikult teeb tema hooldustöötaja palju selliseidki töid, mis ei kuulu tema töökohustuste hulka (riiete parandamine, hoidiste valmistamine jne). Siiani ei ole Muttik hooldustöötaja kohta pretensioone esitanud.

Maja koristamisel, hoovi korrastamisel, kartulite sorteerimisel, puude ladumisel jne on mehel abiks veel üks inimene. Tema pesu pestakse valla hooldekodus.

Sotsiaalnõunik toob Muttikule Pärnust kassettidele loetud raamatuid, viib teda valla autoga Pärnu eriarstide juurde tasuta, talle on muretsetud tasuta riideid ja jalatseid. Muttik on saanud igal aastal rahalist toetust.

Arvestades seda, et 1100 elanikuga vallas on üle 50 puudega inimese, ei suuda vallavalitsus rahuldada kõiki Muttiku nõudmisi.

Evi Kukk, vallavanem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles