Eesti sõudjad olid Trakais kolmandad

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Balti riikide sõudmismeistrivõistlustel Leedus Trakai järvel jäi Eesti lätlaste ja leedulaste järel selgelt kolmandaks, võidurõõmu maitsesid vaid meie noored.

Eesti sõudekoondisest puudusid Trakais Hispaania keskmäestikus MMiks valmistuv ühepaadimees Jüri Jaanson ning Austriasse kuni 23aastaste MMile sõitnud Tõnu Endrekson ja Leonid Gulov.

Mitmesugustel põhjustel ei sõitnud Leetu veel Jarek Mäestu, Indrek Peterson, Vahur Mäe ja Kalver Tammik. Tühi koht jäi Eestil meeste üheste stardis, sest Andrei Jämsät ei lastud kaitseväest tulema.

Balti meistrivõistlustel sõideti esimesel päeval 2000, teisel 500 meetri distantsid. Kavas olid täiskasvanute ja noorte kõik paadiklassid peale kaheksalise ja roolijaga kahepaadi.

Eestlaste edukaimad olid Tiit Lutoshkin ja Allar Raja, kes võitsid noorte paarisaerukahesel mõlemal päeval. Samaga tuli noorte ühepaatide konkurentsis toime Oleg Vinogradov. Kalli Meriste oli naiste ühestel avapäeval teine, kuid võitis 500 meetrit.

Esimest korda kahepaadis koos sõudnud Silver Sonntak ja Andrei Shilin kaotasid mõlemal päeval leedulastele.

Pärnu noored lootused Merle ja Egle Hanson, Mari-Liis Fjodorov ja Merle Raaliste said paarisaeruneljasel endast kolm-neli aastat vanematega võisteldes teise koha.

Teine oli kahe kilomeetri võistlusmaal noormeeste roolijata neljane, kus pärnakaist istusid Ranno Lepp, Martin Vadam ja Roman Raivet.

Kolmanda koha said Katrin Karotamm ja Vivika Tapp naiste paarisaerukahesel ning Eesti meeste paarisaeruneljane, kus kolme narvalase seas sõudis Silver Sonntak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles