Loodetud superneljasel jääb sõudmise MMile minemata

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti sõudeliidu (ESL) juhatus eiras peasekretäri ja treenerite ettepanekut ning otsustas Narva ning Pärnu parimaist koostatud neljapaati MMile mitte saata.

Sõudeliit kinnitas tiitlivõistlustele saadetavad sportlased. Üks koondis sai nõusoleku mööndustega, üks tagantjärele, kolmas pärast pikka vaidlust.

Olulisim ja üllatuslikema lahenduse andnud küsimus oli: kes esindab Eestit täiskasvanute maailmameistrivõistlustel 19.-26. augustil Shveitsis Luzernis?

Olümpiaprojekti juht, ESLi peasekretär Jaan Tults oli ESLi juhatuse koosoleku ajal juba teel juunioride MMile Austriasse, kuid koosolijate ees oli tema ettepanek saata MMile ühepaadimees Jüri Jaanson ning paarisaeru neljapaat (Leonid Gulov, Andrei Shilin, Tõnu Endrekson ja Silver Sonntak).

Kui kodus Eesti karikavõistlustel pearivaal Gulovit ülekaalukalt võitnud ja Münchenis MK-etapil viiendaks tulnud Jaanson ei tekitanud küsimusi, siis neljapaadi lähetamine sai enne ESLi juhatuse koosolekut heakskiidu treenerite nõukogus pika vaidluse järel ja kukkus juhatuse ees läbi.

ESLi asepresident Mihkel Klementsov tegi kõigile selgeks, et need neli meest pole kolm nädalat enne MMi kordagi ühes paadis treeninud, neil pole võimalik enne tiitlivõistlust end võistlustel proovida, neljapaat alles tuuakse nüüd Austriast ja avantüürile Eesti sõudmine minna ei tohi.

Juhatus otsustas neljapaati Luzerni mitte saata. Kas sinna sõidab uus paarisaerukahene Endrekson-Gulov, sõltub sellest, kuidas noormehed esinevad nädalavahetusel kuni 23aastaste MMil.

Endrekson, Gulov, Vahur Mäe ja Kalver Tammik olid juba teel kuni 23aastaste MM-võistlustele Austriasse, kui ESLi juhatus juunioride koondise vormiliselt kinnitas.

Ülejärgmisel nädalal Saksamaal Duisburgis peetavate noorte MM-võistluste normatiivi olid koguni kolm korda täitnud paarisaerukahesel sõudvad Tiit Lutoshkin ja Allar Raja.

Finaalilootustega noormeeste lähetamine ei kergitanud probleeme, küll aga ülejäänute osavõtt, sest ESLi normidest jagusaanuid rohkem polnudki.

Mööndustega kinnitati MMile sõitjaiks ühepaadimees Oleg Vinogradov, paarisaeruneljane (pärnakaist Riho Tamm), roolijata neljane (Ranno Lepp, Martin Vadam, Roman Raivet) ja neidude ühepaadil tartlanna Sille Vaiksaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles