Endrekson on maailmameister

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõudmise seenior-B vanuseklassi ehk kuni 23aastaste esimestel ametlikel maailmameistrivõistlustel Austrias Linzi lähedal tulid paarisaeru kahepaadil kullale pärnulane Tõnu Endrekson ja narvalane Leonid Gulov.

Endrekson ja Gulov võitsid Austrias suure ülekaaluga eelsõidu ja pääsesid valiksõitudes jõudu kulutamata poolfinaali. Esimestena lõpetasid nad poolfinaaligi ja kindlustasid endale koha finaalikuuikus.

Finaalis juhtis Eesti paat algusest lõpuni. Finishi eel lähenesid Endreksonile-Gulovile ohtlikult Prantsusmaa ja Ungari duett, kuid kahesekundiline võit kuulus siiski Eestile.

1. Eesti 6.38,02, 2. Prantsusmaa 6.39,54, 3. Ungari 6.40,83.

Eesti sõudjatest on täiskasvanute maailmameistriks ühepaadil (1990) tulnud Jüri Jaanson, Aino Milodan-Pajusalu võitis NSVLi koondise neljapaadis kolm Euroopa meistri kulda (1961-1963), Endreksoni paadikaaslane Leonid Gulov on juunioride kahekordne maailmameister ühepaadil (1998-1999).

Tõnu Endreksoni senised säravamad saavutused olid pronks üliõpilaste 1998. aasta maailmameistrivõistlustelt, esikoht Tallinna 2001. aasta ergomeetrisõudmises ja viis Eesti meistritiitlit.

Seni sõudis Endrekson kahepaadis Silver Sonntaki ja Gulov Andrei Shiliniga.

Noorsoo maailmameisterpaar moodustati Pärnu ja Narva dueti tugevamatest sõudjatest, Eesti sõudeliidu juhatuse soov on saata Endrekson ja Gulov täiskasvanute maailmameistrivõistlustele 19.-26. augustil Shveitsi Luzerni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles