Tõnu Endrekson tahaks sõita MMil neljapaadis

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval Austrias kahepaadil kuni 23aastaste sõudjate maailmameistriks tulnud Tõnu Endrekson ootab sõudeliidult kiiret otsust, kes ja millises paadis kahe nädala pärast Shveitsis täiskasvanute MMil stardib.

Endrekson saabus koju esmaspäeval, võttes Tallinna lennujaamas vastu kõigepealt Eesti sõudeliidu presidendi kontradmiral Tarmo Kõutsi õnnitlused.

Pärnus ootas teda esimese tööna katkise auto remont. Eile hommikul nägi ta heameelt treener Mihkel Leppiku silmis ja läks siis taas treeningule, sest MM Luzernis on lausa ukse ees.

Kommenteerige oma sõite Austrias.

Eelsõit oli pingevaba, teistest kümme sekundit ees sõudes tuli kõik väga hästi välja. Poolfinaalis hakkasid ungarlased vastu, meie koostöö enam nii hästi ei klappinud. Aga jõuga tõmbasime end siiski esimeseks.

Finaalis soovitas mu partneri Leonid Gulovi treener Sergei Glushko meil alguses spurtida ja ette me läksimegi.

Viimasel viiesajal soovisin veel kiirendada, aga Gulov ütles, et käed on krambis, ja nii üritasime vaid lõpuni kannatada.

Kui kõvad olid vastased?

Seni olid seenior-B MMid mitteametlikud. Nüüd peeti võistlus esimest korda FISA egiidi all ja meie klassis oli kohe 23 paatkonda.

Taseme üle ei saanud kurta: näiteks Ungari II paat oli Münchenis MK-etapil kümnes, nüüd ei pääsenud poolfinaalist edasi.

Kui palju te Guloviga enne Austriat koos treenisite?

Neli-viis päeva ja kümme trenni. Kuna ma harjun paarilise stiiliga kiiremini, tahtsin Gulovi eessõudjaks panna, aga otsustati teistpidi. Gulov ütles pärast, et tema ülesanne oli minuga kaasa tulla ja mind mitte segada. Vähesele koosharjutamisele vaatamata liikus meie paat päris hästi.

Igal sõudjal on erinev tõmme: Gulovil on tõmbe algus väga tugev, mul on tõmme ühtlasem, Jaansonil väga varieeruv.

Milline on teie seisukoht sõudmisjuhtide vaidluses, kas saata MMile nelja- või kahepaat?

Mina sõidaks neljast. Harjutamisaega on küll ülinapilt, paatki toodi Pärnu alles eile, aga võiks proovida.

Tean, et Silver Sonntak ja Andrei Shilin harjutasid minu ja Gulovi äraolekul ning on valmis neljasesse istuma.

Millest maailmameister praegu elab?

Sõudeliidu eelmise presidendi Peeter Mardna hangitud sponsorite toetusest. Seda on 2100 krooni kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles