Kõik Eesti sõudjad on MMil Luzernis poolfinaalis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõudmise MMil Shveitsis Luzernis Rotseel pääses päeva parima ajaga 6.48,94 ühepaatide lohutussõidust tänasesse poolfinaali pärnakas Jüri Jaanson.

Poolfinaali pääses ka Eesti paarisneljane koosseisus Tõnu Endrekson, Leonid Gulov, Andrei Shilin ja Silver Sonntak.

Eesti sõudeliidu peasekretär Jaan Tults kommenteeris, et Eesti poisid kaotasid üsna napilt esikoha näpsanud ameeriklastele.

Esimesel 500 meetril olid sõidu liidrid eestlased. Ameeriklased lõpetasid ajaga 05.45,28, eestlased 05.47,13ga.

Rootslased olid kolmandad (05.50,26) ja norralased neljandad (05.51,57). Trollidemaa noormehed langesid edasisest võistlusest välja.

Poolfinaalides võtavad meie poisid mõõtu homme.

12 parema sekka jõudmiseks pidi omaaegne maailmameister Jaanson esimeses sõidus itaallase Marco Ragazzi, briti Matthew Wellsi ja kanadalase Todd Halletiga konkureerides lõpetama vähemalt teisena.

2000 meetri sõidu algus oli Jaansonil rahulik: 500 meetrini jõudis ta kolmandana, Wellsist maas 2,1 ja Halletist 1,3 sekundiga. Poolel maal juhis endiselt inglane, kanadalane jäi maha 0,2 ja eestlane 2,6 sekundiga. Kolmveerandi distantsi järel oli etteotsa tõusnud Hallet, Wells kaotas talle 1,5 ja Jaanson 2,5 sekundiga.

Viimasel distantsiveerandil kiirendas Jaanson tõmbeid ning lõpujoonel olid kõik rivaalid alistatud. Pärnulase võiduaeg tuli 6.48,94, teisena pääses edasi Hallet 6.49,95ga. Lõpu eel kustunud Wells jõudis pärale 7.03,94-ga ja võib tänavusel MMil loota vaid 13. kohale.

Kogu sõidu neljandana sõudnud Ragazzi lõpuaeg oli 7.09,48.

Eesti esisõudja Jaansoni väitel tuli pääs poolfinaali väga raskelt, MMil jätkamise nimel oli eksmaailmameistril vaja tugevasti pingutada.

“Finaali jõudminegi pole võimatu, lootuses, et Jaanson samm-sammult paremasse vormi läheb,” ütles sõudeliidu peasekretär Jaan Tults.

Jaansoni konkurendid täna pärastlõunases poolfinaalis on kõik maailmameistrid: slovakk Jan Ziska, austraallane Duncan Free, argentiinlane Santiago Fernandez, shveitslane Xeno Müller ja sloveen Iztok Cop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles