Kõik sõudjad said MMilt seitsmenda koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõudmise MM-võistlustel Shveitsis Luzernis Rotsee järvel saavutas Jüri Jaanson ühepaadil ja paarisaeruline neljapaat koosseisus Tõnu Endrekson, Leonid Gulov, Andrei Shilin ja Silver Sonntak seitsmenda koha.

Eksmaailmameister Jaanson osales ühepaatide B-finaalis, kus selgitati kohad 7.-12. Võistlustules oli viis paati, sest poolfinaalis endale liiga teinud sakslane Marcel Hacker loobus võistlemast.

Jaanson alustas nagu lohutussõiduski ettevaatlikult: viiesaja meetri järel oli pärnakas viimane, kaotades liidriks asunud Sergio Fernandezele Argentinast kolme ja poole sekundiga.

Poolel maal polnud midagi muutunud: argentiinlane juhtis endiselt, eestlane jäi viiendana maha 4,2 sekundiga. Kolmandal viiesajal alustas Jaanson tõusu. 1500. meetril juhtis veel Fernandez, kuid vahe teiseks tõusnud Jaansoniga oli vähem kui sekund. Lõpuheitlusse sekkus kanadalane Todd Halletki, kuid Jaansoni esikohta ei suutnud kumbki väärata.

Maailmameistriks tuli norralane Olaf Tufte, tedagi aitas tippu tugev lõpp. 1500. meetril juhtis veel sloveen Iztok Cop, kes pälvis lõpuks hõbemedali. Pronksi sai väsimatu tshehh Vaclav Chalupa. Medalita jäid austraallane Duncan Free, esimesed viissada meetrit juhtinud kodupubliku sümpaatia Xeno Müller ja bulgaarlane Ivo Janakiev.

Napilt A-finaalist välja jäänud Eesti paarisaeruline neljapaat juhtis B-finaali algusest lõpuni ning sai 16 paatkonna konkurentsis seitsmenda koha. Leonid Gulov, Tõnu Endrekson, Andrei Shilin ja Silver Sonntak läbisid 2000 meetrit ajaga 5.50,22, edestades Venemaad 1,1, Valgevenet 1,2 ja Austraaliat 1,9 sekundiga.

MM-võistluste edukaim riik oli Saksamaa, viies koju kaheksa medalit, neist viis olid kuldsed, üks hõbedane ja kaks pronksised.

Kolm kulda kogusid Suurbritannia, Austraalia ja Iirimaa sõudjad, kaks itaallased, prantslased ja rumeenlased. Ühe kulla võitsid Norra, Ungari ja Austria. Korraldajamaa Shveitsi saagiks jäi üks pronksmedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles