Jaanson üritab lünka täita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti sõudmismeistrivõistlustel täna ja homme Pärnu jõel stardib eksmaailmameister Jüri Jaanson neljas paadiklassis, neist kaks on talle ebaharilikud üksikaerupaadid.

Jaanson läheb ühepaadil püüdma kümnendat järjestikust ja kokkuvõttes 14. Eesti meistrikulda. Ta istub sõudeklubi Pärnu kaheksapaadis, stardib koos Silver Sonntakiga roolijata kahesel ning Sonntaki, Tõnu Endreksoni ja narvalase Andrei Shiliniga roolijata neljapaadil.

“Üksikaerupaadis olen ennegi sõitnud, roolijata kahesel kaks korda isegi Eesti meistriks tulnud,” ütles Jaanson.

Roolijata neljane on aga ainus paadiklass, milles tal Eesti kuld puudub, ja nüüd üritab Jaanson selle lünga täita.

Meeste paarisaeruneljasel stardib hiljuti Luzernis MMil seitsmendaks tulnud koosseis Endrekson, Sonntak, Shilin ja Leonid Gulov. Paarisaerukahesel Endreksonil ja Sonntakil Narva superduetti Gulov-Shilin vastas pole, kuid sõidavad noorte MMi 13. lõpetanud Allar Raja ja Tiit Lutoshkin.

Naiste paadiklassides üritavad Kalli Meristele pakkuda konkurentsi Tatjana Jaanson ja Katrin Karotam.

Täna kell 16 on meeste roolijata neljaste, 16.30 naiste üheste, 16.45 meeste paarisaerukaheste ja 17.45 meeste kaheksapaatide finaal. Homme kell 12 stardivad ühepaadimehed, 13 meeste paarisaeruneljased. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles