Jüri Jaanson on spordiraja idees kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülehomme kell 13 algavale Jüri Jaansoni kahe silla jooksule oodatakse nii maratoonar Pavel Loskutovi kui paarisada sõdurit.

Jaanson on abilistega üritanud teha kõik, et esimene jooks õnnestuks ega jääks viimaseks. Ometi ei tähtsusta sõudmise eksmaailmameister ja Pärnu linna vapimärgi kavaler jooksuvõistlust ülimaks.

“Minu jaoks on see kümnekilomeetrine jooks üks osa kahe silla vahele jõekallastele rajatava spordiraja ideest,” ütles Jaanson. “Jooks on vahend, millega näidata pärnakatele sportimise võimalikkust kahe silla ringil ning tekitada neis tulevikuvisioone. Mina näen vaimusilmas, et kunagi saavad seda spordiringi teise inimese abita kasutada isegi ratastoolis invaliidid.”

Sellest, kas kahe silla jooksust traditsioon saab, Jaanson ei mõtle. Esimene jooks näitab, kuidas korraldamine õnnestub ja kas rahval jõekallastel müttamise vastu huvi on.

Pühapäeval jooksjatele panevad auhindu välja 750. aastase Pärnu linnavalitsus, Westsport ja mitu Pärnu ettevõtet. Linna aastapäeva tähistav esimene vahefinish on linakombinaadi juures, järgmine Visu suusavabriku all, ajavõtukohti on veel.

Kahe silla vaheline spordirada on esialgu rohkem idee autorite peades kui tegelikkuses, seepärast toimub ülehomme pigem ekstreemne kross kui sile maanteejooks.

Paarisajakesi on lubanud jooksma tulla Pärnu kaitseväelased, veel on lootust näha Pärnus jooksmas Pavel Loskutovi.

Tippmees küll helistas eile ja kurtis, et Pärnusse tulek ei sobi hästi tema Hamburgi maratoniks valmistumise plaanidega, kuid loodetavasti peab ta Jaansonile antud sõna ega peta ootajate lootusi. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles