Schenkeri liigas algavad veerandfinaalid

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sidemängija Agris Leitis tõstis palli ette Dmitro Pašitskiile.
Pärnu sidemängija Agris Leitis tõstis palli ette Dmitro Pašitskiile. Foto: Ants Liigus

Pärnu võrkpalliklubi meeskond kaotas Schenkeri liiga viimase vahegrupimängu Tallinna Selverile ja läheb veerandfinaalis kokku Läti Ozolnieki Biolarsiga.


Põhiturniiri nelja parema vahel peetud kaheringilisel vahegrupiturniiril kaotas Pärnu mõlemad mängud nii Tallinna Selverile kui Riia Lasele ning võitis kaks korda TTÜ meeskonda. Kolmas koht oli selge juba enne pühapäevast viimast kohtumist Pärnus Selveriga.



Vahegrupi kaks paremat, Selver ja Lase said otse poolfinaali, Pärnul on veerandfinaalis ees kodus ja võõrsil matš Ozolniekiga, TTÜ mängib Tartu Pere Leivaga. Pärnakad mängivad lätlastega vastavalt meeskondadevahelisele kokkuleppele esimese kohtumise neljapäeval Pärnus, teise pühapäeval Lätis.



Kui pärnakad võidavad, on neil 20.-21. märtsil Schenkeri liiga esmakordselt Pärnus peetaval finaalturniiril poolfinaalis vastas Riia Lase. Kui Ozolniekist jagu ei saada, on pärnakatele Schenkeri liiga läbi ja kirja läheb viies koht.



“Ozolnieki kaotas küll hiljuti selgelt 0:3 Tartule, aga tegemist on kogenud meeskonnaga, kes pole võtmemängudes lihtne vastane,” arvas Pärnu meeskonna treener Andrei Ojamets. “Palju otsustab, mis koosseisus meie ja nemad saame platsile minna.”



Pärnu meeskonda kimbutavad vigastused


Liiga põhiturniiri võitnud pärnakad on hooaja lõpusirgel parasjagu hädas vigastuste ja haigustega. Esimesed olulised rivist langejad olid Janis Sirelpuu ja Kardo Kõresaar.



“Kõresaar mängis küll Selveri vastu liberot ja tegi seda väga hästi, aga neljapäeval läheb ta õlaoperatsioonile ja on audis vähemalt kolm kuud,” rääkis Ojamets. “Sirelpuu taastub põlvelõikuse järel, käib trennis, aga platsile pole me teda veel saatnud.”



Paariks nädalaks on rivist väljas meeskonna jalga väänanud kapten Ardo Lünekund, hiljuti tõmbas veidi lihast ära Asko Esna, alles oli palavikus Andrus Raadik. Ja justkui sellest veel vähe olnuks, tegi pühapäevases mängus Selveriga jalale viga Aivar Silm.



Selveriga mängiti pingevabalt, sest vahegrupis polnud Pärnul enam midagi võita ega kaotada. Esimese geimi pärnakad kodupubliku ees 25:17 võitsid, teise 22:25 kaotasid, kolmanda taas võitsid 25:18, neljanda kaotasid 21:25 ja viienda 16:18. Dmitro Pašõtski tõi 16 punkti, Aivar Silm 15, Karel Merisaar 13. Pärnakad tegid viie geimi peale 22 serviviga, aga lõid ka seitse ässa.



“Kohad olid selged, lihtsalt mängiti mõlemalt poolt,” kommenteeris Ojamets. “Avo Keelel oli rohkem vahetusmehi platsile saata kui mul. Kahjuks lõppes mõttetu mäng mõlemale meeskonnale vigastustega, Selveri norralasele Mathias Loftesnesile sealjuures raskega.”



Ojamets jääb enda juurde, et vahegrupi eel seniste punktide nullimine oli ebaõiglane.



“Jah, sellega aeti iga vahegrupimängu hind ja pinge kõrgemaks, aga miks siis 16 mängu põhiturniiril hea koha saamiseks pingutama pidime?” küsis Ojamets.



Naiskond jätkab medalikursil


Pärnu võrkpalliklubi naiskond on jätkuvalt heas hoos. Viimasti võideti kodusaalis 3:2 Eesti kauast esinumbrit GMPd ja saadi Salestari liiga kolmandas ringis Viljandi Metalli järel koguni teine koht.



Kolme ringi peale kokku lõpetasid pärnulannad põhiturniiri kolmandana ja kohtuvad veerandfinaalis põhiturniiri kuuenda, Tallinna Linnaülikooliga. Esimene mäng on juba kolmapäeval kell 19 Rabahallis, teine peetakse laupäeval Tallinnas ja vajadusel kolmas mäng pühapäeval taas Pärnus.



“Võidu korral ootab meie naiskonda poolfinaalis GMP,” teadis naiskonda nõu ja jõuga abistav Ojamets. “Naised peaksid kõik rivis olema, kui juba poolfinaali saadaks, tuleb kindlasti medali eest võidelda.”



Otsustavasse järku on jõudnud ka meeste esiliiga. Pärnu VK II kaotas nii Tartus kui Pärnus EMÜ-le ja esinelikusse ei pääsenud.



“Nelja sekka saamine olnuks väga kõva sõna, aga kui nad 5.-8. koha turniiri esimese või teisena lõpetaks, tuleks mehi ikkagi kiita,” arvas Ojamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles