Võrkpalli karikafinaalidele järgnes etendus Rabahallis

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võiduga Tartust Eesti karikafinaalist tulnud ESS Pärnu VK võrkpallimeeskond jätkab eilsest jõuluturniiriga Pärnu Rabahallis, kaotusega naasnud naiskond ihkab Viimsilt 6. jaanuaril revanshi.

Pärnu meeskond suutis hiljutisest meistrivõistluste mängu kaotusest Tartu Pere Leivale/Cibusele õppust võtta ja hävitas sama vastase tema koduväljakul.

Kui esimeses geimis Pärnu mäng veel voolama ei hakanud ning see võideti Raimo Pajusalu pallinguässast napilt 25:23, siis teises ja kolmandas geimis oli pärnakate ülekaal mäekõrgune (25:16 ja 25:18).

Kaotus taastas tahte

Pärnakate mängujuht Avo Keel rääkis, et mehed võtsid kodust kaotust väga südamesse.

“Esimeses trennis peale peksasaamist olid mehed mõtlikud ja napisõnalised,” rääkis Keel. “Karika poolfinaalis mõtlesime, et mängime TTÜga ühe geimi kogu jõust, aga paraku ei õnnestunud miski.”

Karikafinaali hommikul ärritas Tartu ülikooli spordihoonesse trenni läinud pärnakaid ette valmistamata saal. Vahetult mängu eel istusid mehed videomaki ette ja vaatasid kaks geimi oma viimasest mannetust mängust Tartu vastu. Mitmelgi mehel olla paha hakanud. Tulemus: korralik häälestus ja karikavõit.

“Meie serv oli korralik, blokk pidas, vigu tegime vähe,” arutles Keel. “Halvasime tartlased ära, ei lasknud neil mängu üles võtta.”

Naiskonnal polnud liidrit

Eesti meistrivõistlustel kaotuseta püsival ESS Pärnu VK naiskonnal tuli karikafinaalis leppida ootamatu 1:3 allajäämisega vanale rivaalile Viimsi Milstrandile. Ehkki viimsilannadel oli seljataga pereheitmine, võitsid nad Pärnut, kellel mullustest põhijõududest erinevatel põhjustel puuduvad Tiina Põldmaa, Anna-Liisa Sutt ja Diana Oiukas, 3:1 (22:25, 25:22, 25:16, 26:24).

Pärnulannade peatreener Andrei Ojamets põhjendas kaotust sellega, et naiskonnal puudus liider ja noortel ei pidanud närvid vastu.

“See naiskond on esimene, mitte teine,” ütles Ojamets. “Olime igas geimis ees, neljandas koguni 21:16, aga kuuest põhimängijast neli esinesid alla võimete ja nii kaotasimegi.”

Ojametsa arvates mängis naiskond välja 50-60 protsenti oma võimetest, esines kramplikult.

“Olen pettunud viisis, kuidas kaotasime, mitte kaotuses eneses,” kahetses Ojamets ja lisas, et võrkpalliföderatsiooni otsus karikaomanikud ühe mänguga selgitada polnud õigeim samm.

Meeskond eilsest taas tules

Kui Pärnu naiskonna järgmine võistlusmäng on meistrivõistluste põhiturniiril 5. jaanuaril kodus Milstrandiga, siis 9. jaanuari euromänguks valmistuv meeskond pidi juba eilseks karikavõidu rõõmu unustama ja taas kõik võimed mängu panema.

Rabahallis algas eilsest homseni kestev Pärnu jõuluturniir, kus ESS Pärnu VK meeskonnale pakuvad konkurentsi Saksamaa Dürener TV, Soome Isku Volley ja Eesti klubide koondis.

Soome meistrivõistluste liider Isku saabus Pärnusse oma parimas koosseisus ja on kindlasti üks esikoha tahtjaist. Kõigi jõududega tuli Eestisse Saksa Dürenergi. Väike viperus neil oli, sest kaks Tallinnas piirivalvele passi asemel ID-kaarte esitanud mängijat jäeti dokumentide kordaajamiseni pealinna, kuid eilseks jõudsid nemadki Pärnu.

Eesti klubide koondisse kutsusid treenerid Andres Skuin ja Andrei Ojamets Margus Niinemäe, Pavel Kruzhajevi, Marek Pihlaku, Veiko Lemberi, Eivo žuravljovi, Argo Araku, Andris Õunpuu, Janis Sirelpuu, Priit Luige, Raigo Tatriku, Erik Jago ja Romet Priimäe.

Peoperemeeste pärnakate rivi on veidi segamini löönud Aivis Eida lihasevenitus. Treeneritel tuleb otsustada, kas mängib liberot Austris Stals või Sten Esna, ilmselt saab tublisti mänguaega Kristjan Õuekallas. Uute meestena näeb publik noori Meris Merisaart ja Ragnar Pähni.

Täna kell 17 on vastamisi Isku ja Dürener, kell 19 Pärnu ja klubide koondis. Homme kell 14.30 mängivad Isku ja klubide koondis, kell 17 ESS Pärnu VK ja Saksa Dürener TV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles