Tennisist Ilona Poljakova tudeerib itaalia keelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodulinnas puhkav tenniseproff Ilona Poljakova (pildil) hoiab end vormis tervisespordiga, tennist mängib ta niipalju, et käsi soe oleks.

“Olen juba kolmandat hooaega maailma 500 hulgas ja loomulikult ei jää ma selle kohaga rahule,” rääkis Poljakova.

“Kuid annan endale aru, et praeguste võimaluste juures ei saagi rohkem tahta. Hea treeneriga võiks jõuda kahesaja või koguni esisaja hulka, kuid see investeering nõuaks miljoneid,” lisas tennisist.

Kui kaua saate kodus hinge tõmmata?

Paar kuud, tõsine hooaeg algab märtsis. Et Pärnus ei ole eriti palju mänguvõimalusi, teen üldfüüsilist trenni, käin metsas suusatamas ja liuväljal uisutamas.

Mängin niipalju, et käsi oleks soe, mu tase võimaldab võistlusvormi kiiresti taastada. Tõenäoliselt on aasta esimene turniir veebruaris Leedus.

Mängisite läinud aastal Saksamaa klubi värvides. Kas jätkate uuel hooajal koostööd?

Kindlasti. Minu klubi Lõuna-Saksamaal Frankfurdi lähedal on Hesseni maakonna edukaim. Võitsime Saksamaa meistrivõistluste neljanda liiga ja tõusime kolmandasse.

Olen klubi esireket ja ainus välismaalane.

Kui suur on teie klubi?

Meie klubi on oma maakonna kõige esinduslikum ja ainuke Hessenis ning liikmete arv kasvab. Tennis on sealses 10 000 elanikuga väikelinnas tohutult populaarne.

Klubis tegutseb pool tuhat aktiivset mängijat, peale selle on arvukas fänniklubi.

Meil on kümme välisväljakut ja kolme väljakuga sisehall, kuhu mahuvad itaalia restoran, talveaed, terrass ja riietusruumid.

Võistluste ajaks pannakse paika teisaldatavad tribüünid ligi tuhandele pealtvaatajale.

Kuidas elatakse Saksamaal klubielu?

Tennisehallis mängitakse hommikust õhtuni, kuid tore on, et perekonnad käivad klubi restoranis lõunatamas, palju juuakse sõpradega õlut või kohvi.

Klubi juhib fanaatik, kes viitsib ja jõuab rabelda ning sponsoreid otsida.

Ta pojad mängivad korralikult tennist, üks neist on USA ülikoolide meister paarismängus.

Kui väljakud juhtuvad vabad olema, saavad klubi head mängijad tasuta harjutada.

Kui palju saite läinud aastal võistelda?

Mängisin 25 turniiril Itaalias, Belgias, Hollandis, Poolas ja muidugi Saksamaal, kuid oleksin tahtnud rohkem võistelda.

Hesseni meistrivõistlustel võitsin üksikmängus teise, paarismängus esikoha, need tulemused olid klubile väga tähtsad. Saksamaa turniiridel sain ühe võidu ja viis korda pääsesin finaali.

Olete oma klubi esireket ja arvata võib, et treeningupartnerit on raske leida. Kas mängite vahel meestega?

Saksamaal teen loomulikult meestega trenni, teisiti ei oleks mõeldavgi. Naiste tennis läheb aasta-aastalt jõulisemaks ja edu saadab neid, kes suudavad kiirema tempoga kaasa mängida.

Millised on kaugema tuleviku plaanid?

Olen õppinud politoloogiat ja diplomaatiat ning loodan, et leian väljaspool Eestit erialast tööd kas mõnes spordiorganisatsioonis või näiteks heategevuses. Tulevikule mõeldes õpin usinasti rootsi ja itaalia keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles