20 aastat laulurõõmu

, Elise kontsertmeister ja Pärnu muusikakooli vanempedagoog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tütarlastekoor Elise.
Tütarlastekoor Elise. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval kell 15 toimub Eliisabeti kirikus tütarlastekoor Elise juubelikontsert, kuhu oodatakse kõiki muusikasõpru, kel soov nautida neidude lauluhääli.


1990. aasta sügisel asutati Eliisabeti kiriku juurde noortele muusikalist eneseteostust pakkuv tütarlastekoor.



Koori missiooniks seati kristlike-eetiliste eluväärtuste sõnumi väljendamine elurõõmsa ja sädeleva laulu ning koostegemisest sündinud sõpruse kaudu. Dirigendiks sai koori asutaja Kai-Tõe Ellermaa, kes oma nakatava entusiasmi ja pühendumusega töötab tänini.



Koorile algusest peale truuks jäänud dirigendi kõrval on vahetunud kuus kontsertmeistrit ja viis hääleseadjat. Praegu teeb lauljatele hääleseadet Kaisa Lillepuu ja kontsertmeistriks on siinkirjutaja.



Koor sai endale nime Eliisabeti kiriku, (muusika) helisemise ja kauni tütarlapsenime ühtesulatamisel – Elise. 20 aasta jooksul on selles muusikakollektiivis laulnud üle 200 neiu.



20 tegevusaastasse on mahtunud aukartustäratavalt palju muusikasündmusi, kontsertreise nii Eestis kui välismaal (Soomes, Rootsis, Lätis, Taanis, Saksamaal, Hollandis, Itaalias, Slovakkias ja Prantsusmaal).



Samuti osalemisi rahvusvahelistel festivalidel ja koorikonkurssidel: Veldhoveni rahvusvaheline noortekooride festival 2001. aastal - A-kategooria I auhind; Bratislava rahvusvaheline koorifestival „Slovakia cantat 2008“ - lastekooride kategoorias III auhind koos hõbemedaliga; 2009. aasta Nancy rahvusvaheline koorifestival, kus kohti ei jagatud.



Koor on üllitanud viis kassetti ja CDd. Hiljuti valminud CD „Mu süda usub õnne“ viimastel aastatel salvestatud repertuaariga tuleb esitlusele juubelikontserdil 13. märtsil.



Elise on esinenud muu hulgas Vatikani Püha Peetruse kiriku missal (2006), Taanis Aalborgi piiskopkonna 250. aastapäeva kontserdil (2004), president Lennart Merile Eliisabeti kiriku pidulikul jumalateenistusel ja Andres Põderi peapiiskopi ametisse pühitsemise tseremoonial Tallinna piiskoplikus toomkirikus.



Elise loeb sõpruskollektiivideks Saaremaa poistekoori, Agapella käsikellade ansamblit, Pärnu linnaorkestrit ja Soome Tapiola lastekoori. Peetakse meeles koori toetanud kultuurkapitali, hasartmängumaksu nõukogu ja Pärnu linnavalitsust.



Juubeliaastal on koorivanem Brenda-Maria Törmälehto tööna valminud koori koduleht aadressil www.elise.edicypages.com.



Juubelikontserdile ja järgnevale kohtumispeole ongi oodatud kõik vilistlased. Lauljaid saadab Pärnu muusikakooli õpetajate keelpilliansambel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles