Kein Einaste: Tahaks Drammeni ja Oslo kaudu Stockholmi

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kein Einaste.
Kein Einaste. Foto: Raigo Pajula
Suusataja Kein Einaste, kas traagiline kukkumine olümpiamängude sprindirajal on unustatud ja psüühika korras?

Ütleme, et unustatud … kuni keegi meelde tuletab. Aga arvan, et olen üle saanud. Ma ei hakanud meelega ka väga kommentaaridesse kaevuma.



Kuidas koju jõudes kümnetunnine ajavahe tunda andis?


Kümmekond ööd olin kella kahest kuueni üleval, päeval tuli kindlal tunnil uni peale.



Usun, et vormile olümpiareis ei mõjunud, tunne on praegu päris hea.



Osalesite 28. veebruaril Tallinna 42kilomeetrisel suusamaratonil, kus saite Priit Naruski ja Vahur Teppani järel kolmanda koha. Kas sprinter käis lusti sõitmas?


Distants oli pikk, tehnika vaba, nautisin mõnusat võimalust midagi sprindist erinevat proovida. Selles, millal maratoni ajal juua, olen veel amatöör – kartsin lõpus jooki võtta ja mehi eest ära lasta ning jäin veidi hätta.



Kuidas nädalavahetuse trennid Jõulumäel läksid?


Mõnusalt, ilusa ilmaga. Enne olin kogu aeg Otepääl. Hooaja lõpus suurt paremaks minna ei anna, treeningud ongi praegu rohkem säilitava iseloomuga.



Juba homme stardite Norras Drammenis MK-sarja klassikasprindis. Olete rajaga varem tuttav?


Olen seal laagris olnud. Drammeni sprindirada on kesklinnas ümber kiriku, umbes kaks ja pool minutit pikk. Sellel on üks pikk lame tõus ja pikk lame laskumine. Tööd tuleb teha järjest palju, ilmselt tekitab see võistlejate vahel suuri vahesid. Loodan oma paaristõuke peale ja sellele, et rada sulas väga puder ei ole.



Mis on Drammeni järel plaanis?


Pühapäeval stardime Oslos. Järgneb Stockholmi sprindituur, kuhu tahaks ka saada, aga selleks pean Drammenis ja Oslos FIS punkte koguma. Tuurile lastakse 50 meest, neist 15-20 sprinterit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles