Kodus valmistatud pitsa ületab kõik poe omad, olid peaaegu kõik poepitsade testil osalenud ühel meelel.
Testiti viit kesklinna suuremas toidupoes müügil olnud pitsat. Kodumaiseid pitsasid poeletilt ei leidnud.
Poepitsade põhipuuduseks pidasid tarbijakülje testil osalenud nende kõrget hinda, mis ei vasta sisule.
Nii head kui Steffanist mujalt ei saa, kinnitas paar pitsade proovijat.
Seevastu üks noor pereema rääkis, et nende kodus süüakse meelsasti Guseppe perepitsat, mille valmistamisega tuleb teismeliseeas tütar suurepäraselt toime.
On selline mõnus ja pehme, suurest saame kolmekesi söönuks ja jääb ülegi, seletas pereema.
Teine pereema ei arvanud poes müüdavatest valmispitsadest midagi. Kui pole aega ise tainast valmistada, saab suurepärase suupoolise Cibuse pitsapõhjadest, paned sinna vorsti-juustu peale ja torkad ahju, märkis ta.
Üks naistestija eelistas pitsapõhjaks muretainast, teine lahjemat kohupiimatainast, kolmas soovitas proovida selleks mõeldud pulbrit.
Ketshupi maitse käib üle
Pedro Pizza kanasingiga toodet maitstes tõdes mitu testijat, et peale ketshupi, oliivi ja praetud sibula maitse pole muud tunda. Peale selle leiti pitsa olevat liiga taignane.
Katet pole ollagi ja tainas nii paks, nurises üks meesterahvas.
Pizza Originale Capricciosa pitsa leidsid maitsjad olevat liiga lääge.
Shampinjonimaitse käib üle ja lisatud on mingeid vängeid maitseaineid, arvas üks proovija. Tainast peeti liiga kuivaks.
Kuid osa testijaid leidis selle toote olevat nii väljanägemiselt kui maitselt õige pitsa moodi: meeldivalt õhuke tainas, katet ja juustu piisavalt peal.
Saarioineni firmamärgiga Pizza Bolognese hakklihapitsalgi oli katet ohtralt. Väljanägemiselt ei hinnanud testijad seda eriti isuäratavaks. Nii mõnigi maitsja leidis selle olevat omapärase maitsega.
Meenutab räim tomatis konservi või mingit saiakatet, leidis üks proovija. Liiga hapukas ja tomatine, arvas teine.
Guseppe shampinjonipitsaga jäid paljud testijad rahule. Tainas leiti olevat maitsvaim, kuigi ketshupit olevat sellelgi liiga palju ja juustu vähevõitu.
Kui üht-teist lisada, kõlbab hästi, arvas üks meestestija.
Tuunikalapitsa üllatas
Meeldivaks üllatuseks kujunes testijaile Pedro Pizza tuunikalapitsa.
Siin pole ketshupiga liialdatud ja tuunikalamaitse on olemas, kinnitas üks asjatundlik pereema.
Teisedki testijad leidsid tuunikalapitsa maitsva olevat: hea õhuke tainas, katet parasjagu ja tomatimaitse ei domineeri.
Rannahooaeg lähenemas, ongi õige aeg kalatoodetele üle minna, lisas üks naissoost pitsasõber.
Kui aega napib ja nälg suur, võib ju poest valmispitsa võtta, arvas üks pereema lõpuks.
Selles oldi aga ühel meelel, et pitsakarpide kaantel isuäratavad küllusliku kattega pildid ei vasta tegelikkusele.
Sellist juustukogust küll ühelgi poovitud pitsal peal polnud, osutas meestestija karbil ilutsevale pildile.
Enamasti kattega koonerdatakse ja ketshupiga, mis muud maitsed summutab, liialdatakse, nentis kokanduse saladusi hästi valdav testija.
Nii mitugi pitsade maitsjat leidis, et poepitsade hinna ja kvaliteedi suhe pole paigas. Katet on neil enamasti väga vähe ja paarisajagrammise taignatüki eest 20-25 krooni välja käia peetakse paljuks.