ESSi võrkpallimeeskonda tuleb uus leegionär

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meistri ESS Pärnu võrkpalliklubi meeskonnast lahkus kolm mängijat, asemele tulevad uuest hooajast lätlane Ilmaris Balodis ja neli noort klubi duubelkoosseisust.

Pärnu esindusmeeskonna särgi andsid ära Sylvesterisse lahkunud Kert Toobal ning Viktor Sharaliev ja Rivo Vesik, kellega klubi lepingut ei pikendanud.

Asemele tulevad Ilmaris Balodis, ning Risto Strandson, Meris Merisaar, Ragnar Pähn ja Jevgeni Volkov Eesti esiliiga võrkpallimeistrivõistlused võitnud ESSi duubelmeeskonnast.

29aastane ja 204 sentimeetri pikkune esimese tempo ründaja Balodis mängis viimati Soome meistrivõistluste seitsmendas klubis. Pärnakate treener Pasi Rautio teab, et Balodis jääb ehk küll Sharalievile alla liikuvuselt, on aga füüsiliselt tugevam ja lööb kõrgemalt.

“Peamine, miks Balodist tahan, on see, et ta on trennis töömees, kellele meeldib harjutada,” ütles Rautio.

Risto Strandsonist saab kaks korda vanema Avo Keele kõrval meeskonna teine sidemängija, Ragnar Pähn hakkab täitma sama rolli, mis Argo Meresaar.

Merisaar ja Volkov on esimese tempo põhimeeste Raimo Pajusalu ja Balodise asendusmehed. Aivis Eida, Jaanus Nõmmsalu, Austris Stals ja Kristjan Õuekallas jätkavad universaali tööd ehk number nelja koha pealt ründamist.

“Stals ravib oma haiget õlga, loodan teda uuel hooajal ründajana kasutada,” ütles Rautio. Lõppenud talvel kandis Stals libero särki, edaspidi peaks libero olema taas Sten Esna.

Rautio soostus Keele arvamusega, et meeskonna haavatavaim koht on sidemängija, Strandsonit on ta näinud üksnes noorte mängudes ja esiliigas.

“Kahju, et me Sylvesterist Kristjan Kurikut ei saanud, ta oli meil peaaegu käes,” lisas Keel.

Pärnu meeskonna nooremad mängijad hakkavad harjutama 10. juunist, koondislased ja välismaalased liituvad juuli teisel nädalal. Alguses harjutatakse Pärnus, siis Käärikul, augustis osaletakse Võru turniiril.

Augusti lõpus või septembri alguses sõidetakse treenima ja kontrollmänge pidama soojale maale, septembris üritatakse taas võita Tampere karikaturniiri.

“Meeskond peab löögihoos olema oktoobris, kui algavad Euroopa Top Teams sarja eelringid,” ütles Rautio.

EM-võistlusteks valmistuva Eesti koondise meestel (Pärnust Argo Meresaar, Raimo Pajusalu, Jaanus Nõmmsalu, Avo Keel ja Kristjan Õuekallas) lõppes eile laager Pärnu Rabahallis. Juba pühapäeval algab järgmine harjutamistsükkel Tallinnas.

Siis sõidab koondis Moskvasse, kus mängitakse Venemaa kolmanda meeskonna Moskva oblasti Dünamo ja Moskva Lutshiga. Kaks järgmist kontrollmängu on Poolas sealse A- ja B-koondisega, juuni keskel on rahvuskoondisel Tallinnas EM-alagrupiturniir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles