Kes aitaks väeteid?

Kalev Vilgats
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu märtsis taotles nägemispuudega inimeste spordiklubi Helipall Pärnu linnalt ruume oma spordiürituste korraldamiseks ja vaba aja veetmiseks. Linn kaalus ja eraldaski pinna (kuri)kuulsas ühiselamus Liiva 8d.

Ajast, mil maja haldab Minu Vara Lääne, on mõndagi muutunud. Seni klaasist ja alailma puruks pekstud akendega välisuksed asendati tüki kiviseina ja kaasaegse lukusüsteemiga uksega. Ent joodikud ja asotsiaalid on niivõrd leidlikud, et oskavad sealtki sisse tulla.

Kuna Helipalli ruumid asuvad esimesel korrusel, on poisikesed ja allameetrimehe aruga mehed suutnud purustada aknad, mille auke varjab vineer.

Helipall taotles linnavalitsuselt 17. juunil hädapäraseks remondiks 12 000 krooni, mida mõistagi ei leitud.

Ruumide elektrisüsteemi korrastamiseks tehti pakkumisi 11 000st 50 000 kroonini, ent linnavalitsuse majandusosakonnal ei leidunud miinimumsummatki.

Eeskätt oleks Helipalli valdustele vaja ette panna aknad ja trellid (trellitamiseks on linnavalitsuselt luba). Alles siis saaks mõelda elektritöödele ja värvimisele. Vastupidisel juhul ilmuksid öösiti seintele ja lakke grafitid.

Pimedate ühingul on Pärnus 180 liiget ning ettevõtmise eestvedaja Aire Bornscheini arvates leiduks nende hulgas lauatennisemängijaidki, sest Helipalli tubades oleks ruumi tenniselauale.

Inimesed ei tahaks olla vaid paluja rollis ning üritaksid isegi raha teenida, ent linnavalitsus ei andnud Helipallile luba avada poenurk, kus saaks kasutatud riietegagi kaubelda. Mis sellest, et samas oli aastaid Estrella kauplus. Nüüd öeldakse raekojas: uued ajad ja uued inimesed. Ei luba ning asi ants.

Nii on spordiklubi Helipall nagu varblane äsja pigitatud katusel: ikka nokk kinni ja saba lahti ning saba kinni ja nokk lahti.

Nüüd, mil kohalikud valimised on ukse ees, võiksid reklaamikampaaniale miljoneid kulutavad erakonnad mõelda väetitele.

Kas poleks tulukam jätta mõni hirmkallis plakat üles panemata ning aidata selle asemel Helipalli akende klaasimisel ja trellitamisel? Või kanda neile üle teatud rahasumma, et ettevõtlikud tegijad saaksid ise töösooja?

Aire Bornscheiniga saab ühendust mobiilitsi 055 519 265, arve Hansapangas on 221019338487.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles