Pärnu võrkpallimeeskond võitis eurosarja alagrupi

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ESS Pärnu võrkpalliklubi esindusmeeskond võitis Taanis Aalborgis Euroopa Top Teams karikasarja alagrupis kõik kolm vastast ja pääses järgmisse ringi, kus tuleb jõudu katsuda Austria, Portugali ja Ukraina klubidega.

Pärnakad alistasid Aalborgi turniiri avapäeval 3:0 favoriidiks peetud Jugoslaavia Novi Sadi meeskonna OK Vojvodina Novolin, said teises mängus 3:1 jagu Rumeenia Tulcea linna klubist Deltacons ning võitsid pühapäeval suuremate raskusteta 3:0 väljakuperemehed Aalborgi HIKst.

ESSi meeskond mängis kogu turniiri oma parima algkoosseisuga Raimo Pajusalu, Argo Meresaar, Austris Stals, Avo Keel, Ilmars Balodis, Jaanus Nõmmsalu ja Aivis Eida. Mõneks minutiks pääses platsile ka Sten Esna.

“Olen rahul nii tulemuse kui meestega,” ütles pärnakate peatreener Pasi Rautio. “Kõiki vastaseid võetakse tõsiselt, treenerite käsud viiakse ellu. Kiitus ei tähenda, et me areneda ei saaks. Aalborgis mängisime oma võimetest välja 80-85 protsenti.”

Taani sõitsid selge favoriidina kuulsa võrkpallimaa Jugoslaavia (Sydney olümpiavõitjad, korduvalt MMidel esikolmikus) Novi Sadi mehed. Ainsad, keda nad veidi pelgasid, olid rumeenlased. Nii jugoslaavlaste treener Radovan Dabic kui rumeenlaste juhendaja Mircea Spataceanu tunnistasid Pärnu Postimehele, et eestlasi ei osatud karta ja kaotus ESSi meestele oli mõru pill.

Euroopa tugevuselt teise võrkpallisarja eelringi kaheksast alagrupist said edasi üksnes võitjad. Pärnu meeskond on seega juba jõudnud kaugemale kui kunagi varem ükski Eesti võrkpalliklubi ehk eurosarjas 16 parema sekka. ESS Pärnu VK jätkab ühes alagrupis Portugali klubi, Ukraina Tsherkassõ Azoti ja Austria Innsbrucki meeskonnaga. Edasi kaheksa parema sekka play-off’i pääseb alagrupist kaks paremat.

Eurosarja järgmisel etapil mängitakse iga vastasega nii kodus kui võõrsil. Esimesena võõrustatakse detsembri esimesel kolmapäeval ukrainlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles