Jõõpre põhikool noppis teatrifestivalil auhindu

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnaasiumiastmes osutus parimaks lavastuseks Pärnu Kunstide maja Rein Laose teatristuudio tükk “Kiri tulevikku”, mis esindab Pärnumaad ka üleriigilisel festivalil.
Gümnaasiumiastmes osutus parimaks lavastuseks Pärnu Kunstide maja Rein Laose teatristuudio tükk “Kiri tulevikku”, mis esindab Pärnumaad ka üleriigilisel festivalil. Foto: Mart Tõnismäe

Pärnu Kunstide majas traditsioonilisel Pärnumaa kooliteatrite festivalil osales kuraditosin teatritruppi nii linnast kui maakonnast.


Teatrielamusi jagus kahele päevale ja laval esinesid õpilased algklassidest gümnaasiumiealisteni.



Nagu igal aastal selgitati tänavugi parimad, kes esindavad Pärnumaad üleriigilistel festivalidel. Truppe hindasid ning andsid juhendajatele tagasisidet Endla teatri pealavastaja Tiit Palu ja harrastusteatrite liidu esindaja Maret Oomer. Lavakujundust ja kostüüme hindas Kunstide maja kunstiõpetaja Tiina Tõnismäe.



Väga palju anti välja eriauhindu osatäitmiste eest ja esimest korda auhinnati õpetajaid.



Noorema vanuseastme võit läks Audru valda Jõõpre põhikoolile lavastuse eest “Kapriisitar“.



Pärnu maavalitsuse kultuurinõuniku Kati Põldotsa sõnutsi on juhendaja Helle Kirsi kooliteatri vallas pikaaegne tegija. Tema lavastustest peegeldub õpetaja ning õpilaste pühendumine oma tegevusele. Lavakujundus, kostüümid ja laval toimuv moodustavad terviku ja väga raske on Kirsi lavastatud näidenditest leida midagi sellist, mis häiriks silma või kõrva.



Þürii otsustas saata üleriigilisele festivalile ka Pärnu Vanalinna põhikooli lavastuse “Johannese esimene koolipäev“. Õpilasi juhendas Tiiu Maide.



Põldotsa hinnangul oli kõige raskem otsust teha keskmises vanuseastmes, sest ühtemoodi tugevad lavastused olid Pärnu Vene gümnaasiumi „Second hand“, Pärnu Kuninga tänava põhikooli “Must ja valge“ ja Jõõpre põhikooli “Äratundmistunne“. Valik langes siiski Jõõpre noorte kasuks, sest nemad oskasid kõige rohkem þüriid positiivselt üllatada. Seegi lavastus valmis õpetaja Helle Kirsi käe all.



Gümnaasiumiastmes osutus parimaks Kunstide maja lavastus “Kiri tulevikku“ Rein Laose juhendamisel. Trupp esindab mais Pärnumaad üleriigilisel kooliteatrite festivalil Tartus.



Pärnu ühisgümnaasium pälvis tunnustuse mängulusti eest.



Laste loovuse arendamise eest said auhinna Pärnu väikese vabakooli õpilaste juhendajad Juta Ild, Anne Kullerkupp ja Ilona Must. Nende lavastusse oli kaasatud pea kogu kool – ligi 100 last.



Festivali korraldasid Pärnumaa rahvakultuuri keskselts ja Pärnu Kunstide maja Jekaterina Põldotsa ja Mart Tõnismäe eestvedamisel.



Üleriigiline kooliteatrite festival toimub nooremale vanuseastmele mais Pärnus, keskmisele vanuseastmele aprillis Jõgeval ja gümnasistidele samal kuul Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles