Vene kool pidutses emakeelepäeva auks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emakeelepäev Vene gümnaasiumis.
Emakeelepäev Vene gümnaasiumis. Foto: Vene gümnaasium

Reedel, 12. märtsil toimus Pärnu Vene gümnaasiumis juba traditsiooniks kujunenud  emakeelepäeva üritus algklassiõpilastele.


Külla olid tulnud lasteaia Kelluke koolieelikud ja kaks bussitäit külalisi kaugemalt - Tartu Annelinna gümnaasiumist ja Tallinna humanitaargümnaasiumist.

Pärnu linna eesti keele võõrkeelena aineühenduse juht Leili Sägi rääkis, et koostöös muusikaõpetaja Valentina Suti ja algklassiõpetajatega koostasid eesti keele õpetajad Luule Kustassoo ja Roza Fell meeleoluka peokava, kus eesti rahvatantsud vaheldusid eestikeelsete laulude ja luuletustega.

Lugemisaastat silmas pidades esinesid õpilased katkenditega nii Kristjan Jaak Petersoni päevaraamatust kui Eno Raua „Naksitrallidega“. Värvikas slaidiesitlus eesti kultuuri teemadel köitis kõiki osalejaid.

Et tähelepanu erksana püsiks, lauldi vahepeal ühislaul ja mängiti eesti rahvamänge. Palju elevust tekitas Sägi sõnade järgi külaliste esinemine, eriti Tartu õpilaste särtsakad laulud. Pidu meeldis kõigile ning kõlama jäi mõte, et aasta pärast kohtutakse taas Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles