Võrkpallikoondised ei saa suvepuhkust veel niipea

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii kodune kui Euroopa saalivõrkpalli hooaeg on lõppenud, aga Eesti koondislaste puhkus kujunes õige üürikeseks.

Rabahallis tööd rüganud mehed sõitsid eile kontrollmängudele Rootsi, naised valmistuvad Spring Cup turniiriks Tshehhis.

Üleeile pigistas meeste koondise peatreener Pasi Rautio mängijatest sõna tõsises mõttes vett välja.

Väljakul käis mitu harjutust korraga: Rautio pildus sidemängijatele palle ette, teine treener Raul Reiter ladus postamendi otsast liberotele serve, ülejäänud mängijad pidid lööma tugevaid pallinguid ja olema kohe seejärel valmis suvalisse kohta alla minema pallile, mida viskas järgmisel hooajal Audentest treenima hakkav soomlane Juha Lantto.

Isegi treenerid leemendasid higist

Töö käis sellise tempoga, et higist leemendas isegi treener Reiter, meestest rääkimata.

“Teisipäeval mängisime omavahel, päev enne Rootsi sõitu on hommikul servi- ja vastuvõtutrenn, õhtul võtame tõsiselt ette blokeerimise,” rääkis Rautio. “Tundub, et meestel on tahtmist kõvasti ja pisike puhkus on hästi mõjunud. Argo Meresaar ja Raimo Pajusalu tegid üleshüppes isiklikud margid, puudutades märke vastavalt 361 ja 358 sentimeetri kõrgusel.”

Kõik koondise ringi kuuluvad mehed siiski treenimisvõimelised pole ja jäid ka Rootsi-sõidust maha. Liberona laagrisse kutsutud pärnakat Karl Järvekülge ei lastud kaitseväest vabaks, teine libero Raigo Tatrik oli palavikus ja sõitis koju. Nii on kahes kontrollmängus Rootsi koondise vastu libero särgis Sten Esna.

Vara läks õue harjutama ründaja Romet Priimägi, kes on nüüd seljast kange ja mängust väljas. Jalga luukas ja oli küll trennisaalis, aga vaid tohtrite hoole all hiljuti Kreekast rannavollet harjutamast naasnud Jaanus Nõmmsalu.

“Selg tegi varem ka häda, aga tavaliselt läks puhkusega korda. Nüüd liivalt tulles tunnen, kuidas valu lööb juba mööda jalga alla,” oli Nõmmsalu nukker.

Nõmmsalu selga mudinud koondise füsioterapeut Valdo Järvekülg ütles, et lähiajal uuritakse Nõmmsalu selga ja siis selgub, milline on ravi ja millal mees mängima saab.

“Muret on ka Priimäega, kelle selg võib aega võtta, ja väiksemaid vigu on teistelgi, aga üldiselt on mehed terved. Kõige rohkem muret on ehk pärnakatega, kelle hooaeg oli kõige pingelisem ja taastav puhkus kõige lühem,” rääkis Järvekülg.

Rootsist naasnuina valmistuvad koondisemehed Pärnu turniiriks, kus osalevad nende kõrval Soome ja Slovakkia rahvusmeeskond. Tähtsaim etteaste tuleb aga juuni esimesel nädalavahetusel Riias, kus seisab ees EM-valikturniiri teine tuur. Aserbaidzhaan ja Gruusia pole eestlastele ilmselt seegi kord vastased, tõeline lahing tuleb eelmises voorus 3:1 alistatud lätlastega.

Naiskond mõtleb tulevikule

Andrei Ojametsa tüüritavasse Eesti koondnaiskonda kuulub vaid üks kolmekümne alla mängija, kõik ülejäänud on vähemalt kuus aastat nooremad. Tööd tehakse mitte tänast, vaid tulevikutulu silmas pidades.

“Eks ta raske ole, sest Eestis mänginud on ju amatöörid, kes seni harjutanud kolm korda nädalas, ja nüüd tuleb laagrites vastu pidada kaks trenni päevas. Soomes mänginuil on koondises olla sedavõrd kergem, et nemad harjutasid sealgi rohkem,” rääkis Ojamets.

Naiskonnal lõppes hiljuti üldkehalise ettevalmistuse laager, kolmapäevast laupäevani harjutatakse Pärnu Rabahallis pallidega. 28.-30. aprillil harjutab ja kohtub koondis Läti juunioride naiskonnaga Vinnis. Mai alguses proovitakse Soomes jõudu sealse juunioride koondisega ja siis asutatakse sõitma Spring Cup’ile Tshehhi.

“Esimene mäng Brnos on 11. mail, aga reisil sinna peatume Riias ja mängime Läti koondnaiskonnaga. Ma ei tea, kas Eesti naised on üldse kunagi Lätit võitnud, igal juhul on see kõva proovikivi,” valgustas Ojamets naiste koondise tihedat suvehakku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles