Uue kunsti muuseumis kõlab eriti kurb muusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleval nädalal tutvustab Pärnus oma uut helikandjat “Ebafolklorism” Eriti Kurva Muusika Ansambel, mille kontsertidel kohtub muusika teatriga.

Eriti Kurva Muusika Ansambli (EKMA) esinemisi saadavad pidevalt küsimused: “On see, mida EKMA esitab, rohkem teater või muusika? Miks on see kurb? Kas see ongi üldse kurb?”

Ansambli praegune koosseis on püsinud seitse aastat, sellesse kuuluvad kontrabassimängijad Lea Peterson ja Siim Soop, viiuldajad Mait Reimann ja Meelis Hainsoo, flöödimängija Tauno Valdna, saksofonist Kalle Klein ja laulja Sven Kuntu.

EKMA esitab ansambli ühistööna sündinud laule, mille sõnad on kirjutanud Sven Kuntu, kuid repertuaaris leidub kaks teost, mille tekst on laenatud suurtelt klassikutelt Schillerilt ja La Fontaine’ilt. Tegijad ise nimetavad oma muusikat prosaistlikuks tragiromantismiks.

Eriti Kurva Muusika Ansambli ebafolklorismi saab kuulata Pärnu uue kunsti muuseumis 3. mail kell 18, kontserdil löövad kaasa lauljad Riiklikust Akadeemilisest Meeskoorist. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles