Hugo-Herbert Artma: Ootan tippsõudjate arveteklaarimist

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millised on täna ja homme Pärnu jõel toimuvate Eesti sõudmismeistrivõistluste magusamad palad?

Täna kell 16.45 stardivad meeste paarisaerukahesed ja siis saab näha, kes on kõvemad, kas pärnakad Tõnu Endrekson ja Silver Sonntak või narvalased Leonid Gulov ja Andrei Shilin. Homme kell 12 on meeste ühepaatide finaal. Eelnimetatud neli, samuti Igor Kuzmin ja Andrei Jämsa selgitavad omavahelise paremuse. Jüri Jaanson treenib Ameerikas, tema ei stardi.

Tähendab, paremad mehed üritavad mitut kulda?

Võistluste kava on seatud selliselt, et võimalik on kaasa teha koguni meeste kõigis kuues paadiklassis. Nii palju vist keegi ei ürita, aga nelja või viie medali mehi võib tulla. Muide, Jaanson on ainukesena tulnud Eesti meistriks kõigis kuues klassis.

Mida meie meestelt Milano MMilt ootate?

Usun, et tõusvas joones liikuv neljapaat toob olümpiapileti. Jaansonil tuleb raskusi 11 parema sekka saamisega, kui ta oma taset paarikümne sekundi jagu ei paranda. Arvan, et tema aeg on ümber. Isiklikult olen väga vastu sellele, kui Jaanson Ateena mängudeks neljapaati istutatakse ja sellega noor 2008. aasta Pekingi mängudel medalivõimeline paatkond lõhutakse.

Kas näete tulemas veel nooremaid paarisaerusõudjaid?

Usun, et Jaan Laosest ja Alvar Räägelist tulevad head mehed, kui neile korralikke treeninguid, laagreid ja võistlusi võimaldatakse. Väga kahju on, et finantsmurede tõttu loobusid tippspordist üliõpilaste mulluse MMi pronksimehed paarisaerukahesel Indrek Peterson ja Jarek Mäestu.

Milline on Eesti naiste sõudmise seis?

Mäda. Eestis on vaid kaks naissõudjat, Kalli Meriste ja Katrin Ots. Nende seljataga enam mingit taset ei ole.

Kas Eesti sõudekants on endiselt Pärnu või hakkavad Tartu ja Narva vastu?

Usun, et 14 meistrivõistlustel väljamängitavast kullast jääb Pärnusse kaheksa või üheksa. Pärnu ei kõigu veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles