Kas Pärnu meeskond tõugatakse Eesti võrkpallitroonilt?

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle Euroopa tuntud Pärnu võrkpallimeeskond sai neljapäeval Tallinnas üle pika aja koduselt konkurendilt Sylvesterilt haledalt peksa ja püstitas kaks Pärnu spordisõpru huvitavat küsimust. Esiteks: kas tõukab Sylvester pärnakad Eesti võrkpallitroonilt? Ja teiseks: kuidas läheb sedavõrd kehvasti mängiv meeskond poolteise kuu pärast Euroopa meistrite liigasse?

Pärnu võrkpallurite võidutee on olnud nii pikk, et seda tasub juhtunu mõistmiseks meenutada.

Eesti meeskonnale kaotas ESS Pärnu võrkpalliklubi viimati 2002. aasta 21. veebruaril, mil jäi alla Audentesele. Seega möödus kodus kaotuseta aasta ja kaheksa kuud, mis peaks olema omalaadne tippsaavutus.

Kuiva 0:3 kaotust eestlastele tuleb otsida varasemast ajast, 2001. aasta sügisest, kui Rabahallis jäädi alla Tartule.

Kuus unist kuue erksa vastu

Mänguks Tallinnas Kalevi hallis Sylvesteri vastu võimlesid ja mängisid end soojaks vigastusi ravivad Argo Meresaar ja Raimo Pajusalugi, aga oma panust kaks mullust põhipommitajat anda ei saanud.

Sylvester näitas juba mängu alguses, et tal on kõvasti tahtmist unisevõitu ja poolhaigete meestega mängivale meistrile koht kätte näidata. Nende blokk oli liikuv ja tihe, pärnakate pallingute vastuvõtmine ei tekitanud raskusi, Mihkel Sepp, Erko Valdmets ja teisedki ründasid erksalt.

Laimons Raudsepa käe alla on koondatud häid mehi (peale Sepa ja Valdmetsa kuuluvad koondise huviorbiiti Romet Priimägi, Pavel Kruzhajev, Kert Toobal ja Raigo Tatrik, pärnakate vastu hiilgas alles 17aastane 202 sentimeetri pikkune Ardo Kreek), kes õigustatult ihaldavad Eestis parimad olla.

Pärnu jäi seekord Sylvesterile lausa mäekõrguselt alla. Esimene geim kaotati 20:25, teises oldi korraks 7:5 ees, aga kaotati taas 20:25, kolmandas jätkus tasavägist mängu seisuni 7:7 ja siis läks seegi geim 18:25.

Pärnu meeskonna teine treener Raul Reiter ütles mängu järel videokaamerast linti võttes, et see on kasulik materjal, näitamaks mõnele mehele, et too ei ole supermees. Peatreener Rautio vangutas pead, kui nägi märkmetest, et vastane korjas blokiga Pärnult 14 punkti.

Raudsepp mõistab pärnakaid

Sylvesteri juhendaja Raudsepp vihjas, et ta saab pärnakate olukorrast aru.

“Teie mehed ei ole veel valmis, aga meil algab kümne päeva pärast Bratislavas Euroopa CEV karikas. Me peamegi head olema,” väitis Raudsepp. “

Pärnu klubi president Aivar Pärna istus Kalevi hallis üsna rusutud ilmega.

“Nii kehva mängu ei oleks oodanud. Nägin üks-kaks-kolm võrkpalli, meie meeskond ei kasutanud esimest tempot ega rünnanud tagaliinist,” nentis ta.

Kui Sylvester suudab olla Bratislavas terav Euroopa kõvade kivide vastu, on Eestis kerkinud teine tõesti tugev võrkpallimeeskond.

Kui pärnakad kasutavad tulemuslikult nii meeste ravimiseks kui meeskonna taas mängima saamiseks ära oma eurosarjani jäänud viis nädalat ja saavutavad mulluse mängukindluse, läheb Sylvesteril raskeks neid koduselt troonilt tõugata.

Üks on kindel: eestlaste mänge tasub vaatama minna, sest enam ei ole võitja ette teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles