Pärnakad jätsid seitse ergomeetrikulda koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa lahtistel meistrivõistlustel ergomeetrisõudmises Rabahallis osales ligi 200 sportlast, meie sõudjad loovutasid kümnest kullast kaks viljandlastele, üks trofee rändas Kaunasesse.

Meeste konkurentsis edestas 2.46,8ga distantsi läbinud favoriit Tõnu Endrekson sõudeklubist Pärnu finaalis ligi kolme sekundiga klubikaaslast Silver Sonntakit.

Kolmanda auhinna teenis EMil meeste eliitklassis pronksi võitnud Jaan Laos. Esikuue hulga mahtusid veel Andrei Jämsa, Vahur Mäe ja Allar Raja.

Naiste võistlusel oli 3.24,6ga parim 19aastane Asta Romeryte Kaunasest. Teisena lõpetanud Kalli Meriste (SK Pärnu) kaotas võitjale 1,3 sekundit. Kolmas ja neljas koht läksid vastavalt Audrone Busniauskaitele ja Edita Minkeviciutele Leedust, nende järel finisheerisid tartlannad Katrin Lang ja Sille Vaiksaar.

EMi esikolmik jagas Pärnumaa medaleid

A-klassi noormeeste hulgas alistas Euroopa omaealiste meister Alvar Räägel nii eelsõidus kui finaalis veenva ülekaaluga kõik vastased. 2.53,8ga lõpetanud kalevlase Räägeli selja taga toimunud heitluses madalamatele pjedestaalikohtadele sai EMi pronks Artur Maier teise ja tiitlivõistlustelt Pariisist hõbeda toonud Andrus Sabiin kolmanda koha. Mõlemad kuuluvad sõudeklubisse Pärnu.

Neljanda kohaga pidi leppima Martynas Dziaugus Kaunasest, viies oli Elar Jaakson (SK Pärnu) ja kuues Alo Kuslap (Viljandi SK).

A-klassi neidude neli esimest kohta läksid Pärnu kalevlannadele. Meistritiitel kuulus Merle Hansonile, hõbeda võitis Egle Hanson ja pronksi sai Merle Raaliste. Mari-Liis Feodorov oli neljas, Tartu sõudjad Kaija Vaiksaar ja Krete Silm tulid viiendaks ja kuuendaks.

Kaisa Pajusalu võistles Euroopa meistri vääriliselt

Meistrivõistluste ülekaalukaima esikoha võitis 14aastane kalevlanna Kaisa Pajusalu B-klassi neidude hulgas. Kuni 16aastaste Euroopa meister Pajusalu lõpetas finaalsõidu 3.23,8ga, selle tulemusega oli ta päeva parim õrnema soo võistleja.

Teine koht kuulus võitja klubikaaslasele Helen Tinkusele ja pronksile tuli Signe Mägi Tartust. Kuue hulgas lõpetasid veel Mirja Palo ja Natalia Garankina Viljandist ning Kaisa Silm Tartust.

Noormeeste B-klassis oli 3.07,1ga kiireim Pärnu kalevlane, omaealiste EMi pronksipoiss Rauno Talisoo. Teise koha saanud Viljandi noormees Martin Neerot kaotas nimekale vastasele kaheksa sekundiga.

Kolmanda auhinna teenis Mario Lindau Tallinnast, neljas oli Siim Lutoshkin (Pärnu Kalev), viies Martin Mesilov (Tallinna SK) ja kuues Lauri Roolaht (SK Pärnu).

C-klassi tüdrukute esikuuik: 1. Ave Tihane (SK Kalev), 2. Margit Sameli (SK Pärnu), 3. Karin Neerot (Viljandi SK), 4. Triin Vunk (SK Kalev), 5. Alina Klimova ((SK Pärnu), 6. Marge Rosen (Viljandi SK).

C-klassi poiste kaksikvõidu viisid Urmas Talimaa ja Kaur Kuslap Mulgimaa pealinna. Pronksi võitis Vegard Kruusla (SK Kalev), neljas oli Hannes Nõgisto Tallinnast, viies Madis Margus (SK Pärnu) ja kuues Hardo Hanson (SK Kalev).

Naisveteranide sõidu võitis Reet Palm (SK Kalev) Tiina Kapteni (Tõstamaa) ja Ulvi Lutoshkini (SK Kalev) ees. Meesveteranide kolm esimest olid viljandlased Kalev Ramjalg, Roi Vaimand ja Madis Lõhmus.

Paaride võidu said Tõnu Endrekson ja Artur Maier, neile järgnesid Andrei Jämsa ja Oleg Vinogradov ning Silver Sonntak ja Andrus Sabiin.

Põhikoolide parim oli Ülejõe gümnaasium (Kristjan Holzberg, Mario Vahel, Mirko Killing, Kaisa Kolkkonen). Gümnaasiumidest oli edukaim ühisgümnaasium (Jaan Laos, Alvar Räägel, Egle Hanson, Priit Kallakas) ja klubide karika võitis Pärnu politseprefektuuri esindus (Kalli Meriste, Alari Toome, Andrus Arula, Martin Tarkpea).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles