Pärnu Õlu toodab Saksamaa turule vene märjukest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AS Pärnu Õlu hakkab uuest aastast tootma Saksamaa turule nelja sorti vene õlut, kontakt Dortmundi linnaga sai teoks tänu Pärnu Õlle Läti partnerile Alus Avolsile, kuhu Pärnu tehas samuti õlut tarnima hakkab.

Firma müügijuht Tõnu Rannamäe rääkis, et just Lätis toimunud testimisel said kõik Pärnus toodetavad õllemargid hea hinnangu.

Pärnu Õlle kõrval oli sakslaste pakkumisest huvitatuid teisigi. “Eks meie õlle maitse järgi sakslased otsustasid, et oleme suutelised tootma ka selle turu jaoks,” rääkis Rannamäe.

Firma juht Kalev Männe lisas, et vastavalt hiljuti allkirjastatud lepingule hakkab Pärnu Õlu tootma nelja õllemarki.

Tellija on kaevurilinnas Dortmundis tegutsev kaubakett Schwab, mis kuulub kohalikele venelastele. “Vene kogukond on seal nii suur, et sellist tellimust pole imeks panna,” sõnas Rannamäe. Etikettide kujundus tuli Saksamaalt, õllemarkide nimed on Shahtjorskoje, Russkoje, Stolitshnoje ja Bogatõrskoje.

Pärnu Õlu võib neid õllemarke Eestiski müüa ja kavatseb kõigepealt Ida-Virumaal katset teha.

Talveperioodil läheb Saksamaale iga kümne päeva tagant 24 000 pudelit, suvel tahetakse niisama suurt kogust iga nädal. Õlletehase praegusele toodangule lisab see kaheksa protsenti.

Palju rohkem hakkab Pärnust õlut võtma lätlaste Alus Avols. Et firma ei suutnud pruulikoda euronõuetega kooskõlla viia, otsustati see kinni panna, tuua sisse Pärnus valmistatud õlut ja see Lätis pudelitesse villida.

Et Lätti hakkab minema neli miljonit liitrit aastas, Pärnu Õlle võimsus on aga kaheksa miljonit liitrit aastas, töötatakse edaspidi täisvõimsusel.

“Võib öelda, et töötame edaspidi piiri peal,” ütles Rannamäe. “Kui veel rohkem oleks vaja toota, peaks laiendamisele mõtlema.”

Asutuse 95 töötaja kõrvale uusi inimesi pole siiski plaanis palgata, lisatööjõudu vajatakse vaid suvel.

Männe jutu järgi on töötajad nõus rohkem töötama, sest palka makstakse tükitöö alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles