Majade kõrgusse kerkimine põhjustas volikogus vaidlusi

Teet Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavolikogu algatas eile mitu planeeringut, mis lubavad linna varasemast kõrgemaid hooneid ehitada, kõige enam põhjustasid vaidlusi Roosi 4a ja Lai 22 detailplaneering.

Roosi 4a soovib OÜ Maiben (omanikud Juhan Kolk, Urmas Past ja Kalev Kiis) väikeelamumaad korruselamumaaks muuta. Ostes arvestati majade 13,5 meetri kõrguseks ehitamisega, mis võimaldab ehitada kolm korrust ja katusekorruse.

Linnavalitsus kärpis Maibeni soovi kahe meetri võrra, volikogu keskkonnakomisjon tegi ettepaneku investori tahtega arvestada. Planeerimiskomisjoni esimees Mark Soosaar ei nõustunud aedlinna rikkumisega ja tahtis väikeelamumaa säilitamist.

Hääletamisel jäi peale linnavalitsuse seisukoht ehitada väikeelamute asemele 11,5 meetri kõrgune korruselamu, mis tõenäoliselt tähendab kahte korrust ja katusekorrust.

Lai 22 tahab endisele linnapeale Einar Keldrile kuuluv OÜ Kilgi ehitada kümmekond väike- ja korruselamut ning muuta senine ärimaa elamumaaks. Planeeringu lähteülesanne näeb majadel ette kuni kuut korrust ehk 20 meetrit maapinnast.

Et Isamaaliit peab Keldrit nende ja Reformierakonna koalitsiooni lõhkujaks, tegi Trivimi Velliste ettepaneku piirduda eelnõu esimese lugemisega, et vahepeal selgitada 20meetrise kõrguse sobivust jõekallaste teemaplaneeringuga. Abilinnapea Riina Müürsepp ütles, et 20 meetrit on ka praeguse ärimaa lubatud kõrgus, linnaarhitekt Ülar Saar selgitas, et Keldri soov olid väikeelamud ja planeerimisosakond soovitas mõne korruselamuga kõrgusi liigendada.

14 poolt- ja 12 vastuhäälega (Isamaaliit ja Res Publica) jäi peale ärimaa elamumaaks muutmine. Keegi ei tundnud huvi tulevase elamukvartali ühendusteede vastu, mis planeeringualast välja jäädes võivad sattuda linna kohustuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles