Audru vald ja spordiklubi sõlmisid pikaajalise lepingu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külgvankriässade võidukihutamised Audru ringrajal on pakkunud motofännidele teravaid elamusi.
Külgvankriässade võidukihutamised Audru ringrajal on pakkunud motofännidele teravaid elamusi. Foto: Ants Liigus

Audru auto-motoringraja hoonestusõiguse konkursi võitnud A2 Racing MTÜ ja Audru vald sõlmisid reedel 50aastase hoonestusõiguse lepingu.


A2 Racing tasus vallale hoonestusõiguse lepingu eest eelnevalt kokku lepitud 1,27 miljonit krooni.



“Poole sajandi pikkune leping annab meile ühelt poolt kindlustunde edasises tegevuses, teisalt aga on lepinguga võetud kohustused valla ees,” ütles A2 Racing MTÜ juhatuse liige Andres Hall. “Vaatamata kõigele, hirmu meil nende kohustuste ees pole, sest vastasel juhul poleks olnud mõtet seda projekti alustada. Arvestades lepingu pikaajalisust, on see võrreldav kinnisasjaga ja annab meile juriidiliselt tugeva positsiooni investeeringute leidmiseks.”



Vallavanem ootab arenguhüpet


Hall märkis, et juba enne lepingu allkirjastamist käisid tõsised ettevalmistused, projekteerimised ja projektide kirjutamine, saamaks fondidest investeeringuid Audru ringraja arenguks.



Audru vallavanem Margus Joonas avaldas heameelt, et pikalt ette valmistatud konkurss jõudis lepinguni.



”Omal ajal andis riik selle maa valla kasutusse, et siia luua korralikult toimiv ringrada,” ütles Joonas. “See konkurss ja tehtud planeering annavad lootust tõsiseks arenguhüppeks.”



Vallavanem sõnutsi on Andres Hall kokku pannud tugeva meeskonna. “Soovime neile edu ja oleme valmis omalt poolt ringraja arengut toetama. Ringrajast peaks saama Audru valla visiitkaart, kus saaksid tööd meie valla inimesed,” lisas Joonas.



Ringraja arenduse toetuseks on kokku kutsutud Audru ringraja nõukoda, mille esimees on Eesti autospordiliidu juhatuse liige Toomas Sildmäe. Nõukoja liikmed on Eesti mootorrattaspordiföderatsiooni president Mati Heinsar, autospordiliidu peasekretär Arno Sillat, ringrajakomitee esimees Marek Kiisa ja Audru vallavanem Margus Joonas.



Halli sõnul sai Audru ringraja nõukoja koosseis valitud alusel, et seal oleks auto- ja motospordi, ettevõtluse ning kohaliku omavalitsuse esindajad.



Sildmäe loodab leida toetajaid


”Audru ringraja arendusplaanide realiseerumine on Eesti mootorispordi jätkusuutlikkuse näitaja,” ütles Sildmäe. “Korraliku ringrajata pole meil loota järelkasvu. Hindan kõrgelt A2 Racingu pealehakkamist ja tahet ringraja arendamiseks, kuid sellises mahus projektiga on raske üksi toime tulla.”



Sildmäe rõhutas, et loodab nii ettevõtjate, kohaliku omavalitsuse kui auto- ja motospordijuhtide toetusele positiivse lõpplahenduseni jõudmiseks.



Andres Hall ütles, et praegu käib aktiivne töö ringraja arendamiseks.



“Esmatähtis on olemasoleva rajakatte ja väljasõidualade uuendamine ja võistlejatele tualettide ning pesemisvõimaluste rajamine,” rääkis Hall. “Kui need asjad on korras, asume uut rajaosa ehitama. Praegu kirjutame projekte, mille kaudu loodame saada erinevatest fondidest raha. Ringrajakompleksi väljaehitamisele kulub hinnanguliselt 50-70 miljonit krooni.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles