Eesti maleliit vaevleb suures rahahädas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Eesti maleliit teatas FIDEle, et loobub järgmise aasta MK-turniiri korraldamise õigusest. Maleliidu tegevjuhi Hendrik Olde sõnul sundis rahapuudus vastu võtma otsuse, mille tõttu pole Eestil lootust saada ka 2016. aasta maleolümpiat, millega taheti Tallinnas tähistada Paul Kerese 100. sünniaastapäeva.


“Meie lootus kultuuriministriga kohtuda ei täitunud ja Eestile antud viimane ajapikendus sai läbi,” ütles Olde. “Kas saame selle aasta maleolümpiale koondised välja panna, pole veel selge. Kaks aastat tagasi olime samas olukorras – riik lubas küll raha, kuid lõpuks pidi maleliidu president Carmen Kass maletajate osavõtu olümpiast finantseerima.”



Paikuselt pärit malesuurmeister Kaido Külaots on tekkinud olukorrast nördinud.



“Olde räägib, et kultuuriministeerium ei täida lubadusi, aga see jutt ei veena maletajaid,” ütles Külaots. “Selle asemel et lõputult vaielda, tuleks otsida lahendusi. Praegu on nii, et mõne inimese saamatus võtab minult töö.”



Paljukordne Eesti malemeister Külaots ütles, et maleliidu maksmata arved võtsid temalt võimaluse osaleda Euroopa meistrivõistlustel ja keerasid nahka terve maailmakarikasarja tsükli.



“Eesti maletajatel puuduvad juba pikemat aega FIDE reitingud ja seetõttu pole meil võimalik tiitlivõistlustel mängida,” kurtis Külaots. “Sel moel ei jää mul muud üle, kui hakata kabet mängima või minna Jaan Ehlvesti eeskujul mõne teise riigi maleföderatsiooni tiiva alla.”



Külaots tõdeb siiski, et on valmis lahenduse nimel veel kannatust varuma, aga mitte eriti kaua.



“Meil ei ole palju aega, sest maleolümpiale registreerimise tähtaeg on kohe käes,” ütles Külaots.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles