Moekonkursil võidutses ülemeelik glamuur

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Laupäeval toimus Pärnus Port Artur 2 aatriumis juba teine üleriigiline moedisainerite konkurss “NoorMood”.


Vanemas kategoorias noppis peavõidu Taavi Turk Kuressaare ametikoolist. Tema kollektsioon „Samovar“ kätkes värvikat segu pillavast tsaariaegsest õhustikust, luksulikest kangastest ja moodsatest, kergelt ülemeeliku alatooniga lõigetest, mida täiendasid metallist detailid ja üle võlli aksessuaarid. Kollektsiooni ideeks oli taaselustada tsaariaegsete teepidude glamuur ja ülikülluslikkus tänapäevases vormis.



Võitja pälvis Rait Pärja taiese ja 2500 krooni suuruse preemia.



Hulk eriauhindu


Koolinoorte kategooria võitjaks osutus Taavi Tiidt Tartu Descartes’i gümnaasiumist.



Tiidt võistles kahe kollektsiooniga: „Colors Reusing“ materjaliks oli paber ja kangas, mis kannavad taaskasutuse ideed. Erksad toonid olid inspireeritud kevadest. “Black&White“ kollektsiooni puhul oli kasutatud porolooni, puuvilla ja trikotaaži. Temagi sai autasuks Rait Pärja taiese ning 2500kroonise preemia.



Teise koha koolinoorte kategoorias sai Kirke Talu Pärnu Koidula gümnaasiumist. Samuti pälvis Talu Maybelline’i jumestuse eriauhinna ja Pärnumaa kutsehariduskeskuse eriauhinna.



Eriauhind anti veel Aleksander Nesterkole Vene gümnaasiumist kollektsiooni „Igaviku killud“ hea lavastuse koreograafia eest. Samasuguse tunnustuse sai Britta-Johanna Kolom Westholmi gümnaasiumist kollektsiooni eest „What happened to rock’n’roll?“, lisaks veel Terranova eripreemia disainitöö eest.



Praktilisuse eriauhinna sai Kärdla ühisgümnaasiumi õpilase Tea Tüüri kollektsioon „Candyfloss“.



Huvitava teemakäsitluse eest anti auhind Kristina Toomele kollektsiooni “Eesti naine” eest. Kollektsioon tõi esile eesti naise ilu isamaalistes värvides.



Meeleolu eriauhinna pälvis Maris Arulepa kollektsioon „Kelmikalt Pariisi poole“.



Kollektsioon kujutas endast moest üledoosi saanud romantilisi neidusid, kes oma kuldsete-hõbedaste kleitide, latekssukkade ja kübarate-kinnastega on täpselt maitsekuse ja maitsetuse piiril ning naudivad seal kõndimist.



Konkurss jätkub


Konkurss oli küll nime poolest uus, kuid traditsioonilise Pärnu maakondliku ürituse “Koolimood” jätk.



Sellel aastal võttis lõppvooru valituna konkursist osa 13 moekollektsiooni.



Võistlejaid oli pea kõigist Eesti paikadest: Tallinnast, Pärnust, Tartust, Viljandist, Hiiumaalt, Saaremaalt, Valgamaalt, Harjumaalt – kokku 12 noort moedisainerit.



Eelvooruks esitasid osalejad korraldajatele kavandid kahest kollektsiooni kuuluvast kostüümist ning tutvustuse, mis sisaldab kasutatavate materjalide iseloomustust ja rõivakollektsiooni ideed. Kasutati lateksit, pitsi, paberit, trükimustreid, porolooni, villa, lisandusid omavalmistatud ehteid.



Žüriisse kuulusid tekstiilikunstnik Kadri Rebane, moedisainer Liina Viira, Pärnu kutsehariduskeskuse õmblusõpetaja Heli Sakk-Hännikäinen ja vabakutseline kujunduskunstnik Marit Mõrd.



Ürituse korraldaja Lembe Lemmiksoo oli rõõmus, et moeüritus rohkelt pealtvaatajaid kogus. “Tase oli kõrge. Tahaks järgmisel aastal kindlasti üritust jätkata,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles