Pärnu kooliõpilased löövad kaasa Monte Carlo elektriautode maratonil

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) direktor Riina Müürsepp ja Monaco aukonsul Eestis Jüri Tamm sõlmisid täna koostöölepingu rahvusvaheliste projektide arendamiseks, mille kohaselt PKHK õpilased valmistavad ette treilerid peatselt algavaks Tallinn - Monte Carlo elektriautode maratoniks.

PKHK auto- ja metallitöökojas tutvustati kuidas käib elektriauto laadimine ralli ajal. Elektriauto tõi kohale Pärnu lasteküla juhataja Priit Sutt.

Monaco aukonsul Eestis Jüri Tamm kui ka PKHK direktor Riina Müürsepp peavad oluliseks tõhustada rahvusvahelist kostööd kutsehariduse populariseerimiseks.

Elektriautode maraton Tallinn-Monte Carlo läbib 11 riiki ja 35 linna, lisaks tuhandeid kilomeetreid maanteid. Traditsioon, mis sai alguse 1930. aastal ning uuendati 2011, ralli peakorraldajaks on Monaco aukonsul Eestis Jüri Tamm.

PKHKs asuvad kolm teenindus -treilerit, kus kahes neist asuvad elektrijaotusseadmed ja elektriautode laadimiseks vajalikud laadimisseadmed. Kolmandas treileris asub ralli korraldamiseks vajalik muu varustus. PKHK õpilased valmistavad ette treilerid peatselt algavaks maratoniks.

Tallinn - Monte Carlo elektriautode maratoni start antakse 26.oktoobril Peterburist. Maratoni lõpp-punkti Monte-Carlosse jõutakse rahu ja spordi rahvusvahelise foorumi (Peace and Sport International Forum) avamispäeval, 6.novembril.

Vasaraheite eksmaailmarekordiomanik (80,46) ning nii 1980. kui ka 1988. aasta olümpiamängudel vasaraheites pronksmedali võitnud Jüri Tamm leidis ametliku kohtumise lõpus ka pisut aega, et oma silmaga üle vaadata ja nõu anda PKHK staadionil treeninud noortele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles