Kõrvits muudab heaks nii vürtsika kui maheda roa

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisel õnnestub aiast igas suuruses kõrvitsaid koju vinnata, aga tihti on see päevatöö, et kogu kõrvits toiduks vaaritada.
Sügisel õnnestub aiast igas suuruses kõrvitsaid koju vinnata, aga tihti on see päevatöö, et kogu kõrvits toiduks vaaritada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Peale tavalise marineerimise saab kõrvitsast teha ka näiteks keelt alla viivaid magustoite või pitsat, samuti on see hea tooreltki süüa.

Valgamaa kutseõppekeskuse kokandusvaldkonna juhtivõpetaja Iina Kalbri teab, et väidetavalt seni kõigi aegade suurim on 2010. aastal New Yorgi botaanikaaeda toodud kõrvits, mis kaalus 821 kilogrammi.

Hiigelkõrvitsa kasvatas New Richmondist pärit Chris Stevens. Suuruselt teine kõrvits kaalub 759 kilogrammi ja selle loodusime kasvatas USAst Sharonist pärit mees Steve Connolly.

Märksõnad

Tagasi üles