Tuuli Velling esitleb Pärnus oma debüütplaati

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Velling.
Tuuli Velling. Foto: Urmas Taul

Sel nädalal näeb ilmavalgust uus eestikeelsete autorilauludega plaat, mis kannab pealkirja „Kuus ruutmeetrit põrandapinda“. Tegemist on laulja, laululooja ja luuletaja Tuuli Vellingu (endine Taul) debüütalbumiga, millele jõuab viimase kümne aasta muusikalooming. Pärnus toimub plaadiesitluskontsert pühapäeval Endla teatri Küünis.

Üheksa plaadile jõudva laulu muusika ja sõnade autor on Tuuli Velling, kahe viisi looja aga kitarrist Merje Kägu ning tekstid pärinevad eesti luuletajatelt. Mõlemad noored naised on pärit Pärnust ja siit tuule tiibadesse saanud.

Muusikaliselt on plaat segu väga erinevast stiilidest – popist džässini, sekka folgilikke noote ning spoken word’i.

Plaadil mängib hulk tunnustatud eesti muusikuid: Jäääärest tuntud multiinstrumentalist Teet Velling, Liisi Koiksoniga koostööd tegev Marti Tärn, ansambli Paabel liige Tõnu Tubli, džässimuusik Raivo Tafenau, keelpillikvartett Prezioso ja plaadi laulude autorid Merje Kägu ning Tuuli Velling. Kaasa teevad rahvusvahelisel areenil musitseeriv džässipianist Kristjan Randalu, noor bassimängija Mai Agan jt.

Koos plaadiga ilmub Tuuli Vellingu teine luulekogu „6 m2“, mille tiraaž on mõeldud kingituseks plaati Hooandja.ee keskkonnas toetanud kirjandushuvilistele. Võrreldes esimese luulekoguga ”Täiuslik ja turvaline” (2010) on uues raamatus puudutatud rohkem elu Euroopa idaserval, poliitilisi ja kultuurilisi võimumänge, samuti kirjutatud poeetilisel ja kohati humoorikal moel lahti mosaiigikilde siinsest argielust.

Tuuli Velling on lõpetanud Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli; täiendanud end Hollandis Codartsi akadeemias.

Oma luule- ja muusikaloomingut on ta esitanud ETV luuleminutites ja Jüri Üdi klubis, esindanud Eestit 2011. aasta Helsingi raamatumessil, esinenud festivalidel Pori Jazz, Jazzkaar, Juu Jääb, Prima Vista, HeadRead jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles