Konverents „Olles teel“ väärtustab aastatega tehtut

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Teisipäeval, 15. oktoobril tähistab Pärnu õppenõustamiskeskus oma 20 tegevusaastat konverentsiga „Olles teel“.

Enne kui Pärnumaa kutsehariduskeskuses toimuva konverentsi külalisi tervitab abilinnapea Jane Mets ja avasõnad ütleb õppenõustamiskeskuse juhataja Lea Mardik, näeb Rein Laose teatristuudio õpilaste etüüdi.

Järgnevad kaks tundi täidavad huvitava ja hariva sisuga Herbert Masingu kooli direktor Tiina Kallavus ja etoloog Aleksei Turovski. Kallavuse teema kõlab poeetiliselt: „Mida teha, et päike oleks kollasem“, Turovski kõneleb kaasamisest, hoolimisest ja tõrjumisest loomariigis.

Pärastlõunased teemad juhatab taas sisse Rein Laose teatristuudio. Nüüd tulevad konverentsil osalejate ette SA Innove õppenõustamisteenuse spetsialistid Anu Pärn, Monika Aun ja Urve Raudsepp-Alt, kes arutlevad teemal, kas õppenõustamine aitab maailma parandada. Innove karjääriinfo vanemspetsialist Anne-Liise Verpson räägib aga karjääriteenustest tulevikus.

Rääma põhikooli direktor Elmo Joa astub kuulajate ette teemaga „Tasandusklass – kas lasteparandustöökoda?“ ja pärast teatristuudio noorte vahepala jutustavad õppenõustamiskeskuse asutaja Anne Villsaar ning eripedagoog Margit Tamm Pärnu õppenõustamiskeskuse lugu.

Päeva modereerivad ajakirjanik Urmas Vaino ja Barbara Lehtna Pärnu Fringe festivalist.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles