Kooliõpilaste Oma Riik kutsus volikogusse kandideerijad debatile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi Oma Riik kutsus Halinga vallavolikogusse  kandideerijad debatile.
Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi Oma Riik kutsus Halinga vallavolikogusse kandideerijad debatile. Foto: Andrus Peetson

Kohalike omavalitsuste valimiste eel kutsus Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi Oma Riik kohalikku Halinga valla volikogusse kandideerijad „oma riigi“ kodanikega, s.o 9.–12. klassi õpilastega kohtuma. Eelnevalt oli vallavolinikuks pürgijatele antud kodutöö: tutvustada oma programmi ühisosa ja erinevusi võrdluses konkurentide omaga, tuua esile valla pakilisemad probleemid ja nende lahendusteed, pakkuda välja oma kandidaat vallavanema kohale.

Rõõmu tegi see, et kõik kandideerivad erakonnad (Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit, Keskerakond) ja valimisliit Koduvald, samuti üksikkandidaadid võtsid koolinoorte ette tulekut tõsiselt ja olid oma tugevamad esindajad kohale saatnud.

“Soojenduseks” esitasid Oma Riigi komisjonide (majandus, haridus, turism, kultuur) esimehed oma ettepanekud Halinga valla elu paremaks (atraktiivsemaks) muutmiseks. Paljusid õpilaste esitatud väiteid ja ettepanekuid toetati ja nende küsimusedki ei läinud kandideerijatel kõrvust mööda. Sic! Noori võeti kuulda – vähemalt siin ja praegu.

Kõige rohkem vaieldi ja “pommitati” üksteist mahlakate argumentidega väikekoolide sulgemise või mittesulgemise küsimuses. Sõnasõda peeti nii kultuuri (laiem koostöö, traditsioonide järjepidevus, spordirajatised), alevi üldise heakorra, Pärnu-Jaagupi kui tõmbekeskuse teemal. Väga kitsid oldi vallavanema kandidaadi nime väljapakkumisega.

Järgmisel nädalal on selge, kes sees, kes väljas.

Abituriendid, väitluskoosoleku ettevalmistajad ja juhtijad, lubasid igatahes oma kodanikukohust täita. Kindlasti aitab valikut langetada silmast silma toimunud kohtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles