Koidula koolis tuleb õpilaskonverents „Loovus ja mäng“

, Koidula kooli huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptuur Koidula gümnaasiumi fuajees.
Skulptuur Koidula gümnaasiumi fuajees. Foto: Urmas Luik

Koidula gümnaasiumi kolmanda kooliastme õpilased lõpetavad esimese kooliveerandi õpilaskonverentsiga „Loovus ja mäng“. Traditsioonilise õpilaskonverentsi keskmes on idee avardada õpilaste loovat mõtlemist draama-, muusika-, tantsu-, kunsti- ja inspiratsioonitöötubade kaudu. Sõna „mäng“ sümboliseerib konverentsil rõõmu, mis laseb õpilastel mänguliste meetodite abil uusi teadmisi koguda.

Konverentsi peaesinejaks on inspiratsioonikoolitaja Harald Lepisk, kes oma ettekandes „Julge olla sina ise – kuidas lasta oma annetel särada?“ innustab noori suhtuma oma tegevustesse kire ja loominguga ning leidma iga päev võimalusi elada kas või natukenegi unistuste järgi.

Õpitubade raames tehakse koostööd Pärnu huvikoolidega. Head koostööpartnerid on ka Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, kelle tudengid korraldavad loovmängu ja draamatöötubasid, ning Pärnu Saksa tehnoloogiakool, kes avardab noorte loovust tehnoloogia võimaluste kaudu. MTÜ Mondo, kelle missioon on toetada haavatavas olukorras inimesi, korraldab trummitöötoa, kus osalejatel on ainulaadne võimalus omal käel proovida Süüria pagulaste pottidest valmistatud trummidel mängimist.

Loovkirjutamist saavad õpilased proovida kuulsas Loesje töötoas, mis põhineb entusiasmil, isiklikul motivatsioonil, ideedel ja initsiatiivil.

Sellest, kuidas vabatahtlikkus võib olla elustiil ja kuidas aktiivselt osaleda ning kaasa rääkida Pärnu linna noori puudutavates küsimustes, räägivad Pärnumaa vabatahtlike keskuse ja Pärnu linna noortekogu liikmed, kasutades meetodit noorelt noorele.

Koolipere loodab, et sellel hea energiaga konverentsil õpitakse, kuidas olla ärksam, aktiivsem ja rõõmsam ning kogutakse palju häid mõtteid, kuidas sisustada peagi saabuv sügisvaheaeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles