Lapsed võtavad koolitee ohud luubi alla

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Linnalabori projektijuht Kaur Sarv ja juhendaja Kädi Viilup näitavad Kuninga tänava põhikooli 4.s klassi tüdrukutele, kuidas oma hommikuse koolitee liiklusohtlikke kohti veebirakendusse märkida.
MTÜ Linnalabori projektijuht Kaur Sarv ja juhendaja Kädi Viilup näitavad Kuninga tänava põhikooli 4.s klassi tüdrukutele, kuidas oma hommikuse koolitee liiklusohtlikke kohti veebirakendusse märkida. Foto: Urmas Luik

Kuue Pärnu kooli õpilased kaardistavad projekti “Ohutu koolitee” raames oma hommikuse koolitee liiklusohtlikke kohti. Kogutud info analüüsitakse ja selle põhjal koostatakse soovitused Pärnu liikluskorralduse parandamiseks.

Maanteeameti, Pärnu linnavalitsuse ja linnauuringute kompetentsuskeskuse MTÜ Linnalabor veebipõhises projektis löövad kaasa Raeküla, Vanalinna, Kuninga, Rääma kooli, Ülejõe ja ühisgümnaasiumi 4.–7. klasside õpilased.

“Lapsed sisestavad geograafia- või loodusõpetuse tundides oma kodu ja kooli vahelise tee ohtlikud kohad kaardirakendusse, mille põhjal koostab Linnalabor maanteeametile ja Pärnu linnavalitsusele kokkuvõtte. See sisaldab õppeasutusi ümbritseva tänavaruumi põhjalikku analüüsi ja soovitusi liikluse ohutumaks ning keskkonnasäästlikuks korraldamiseks. Veel koostatakse kokkuvõte ja liinivõrgu kujundamise soovitused käimasoleva Pärnu maakonna ühistranspordi uuringu tarvis,” resümeeris ettevõtmise põhisisu maanteeameti liikluskasvatuse talituse peaspetsialist Marika Luik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles