Lihavõtete ajal suureneb munamüük ligikaudu kolm korda ja valdavalt eelistatakse sel ajal valgeid mune, sõnas aktsiaseltsi Tallegg turundusjuht Krista Kalbin.
Munamüük kolmekordistub
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Valge kanamuna eelistamine kerkib teravalt esile ainult lihavõttepühade paiku, ülejäänud osa aastast tarbijad nii ranget värvivahet munakoorel ei tee,” sõnas Kalbin. “Munakoore värvus ja muna suurus ei mõjuta sisu toiteväärtuslikke omadusi. Fakt on see, et valged kanad munevad valgeid ja pruunid pruune mune. Pruunid kanad on agaramad munejad kui valged kanad.”
Kes munade värvimisega mässata ei viitsi, võib koju varuda hoopiski vutimune.
Pisikeste vutimunade keetmisel tuleb arvestada, et kui vesi hakkab keema, on vutimuna veel vedel, poolteist minutit keemist annab kõva muna ja viis minutit keenud muna on sobiv edasiseks töötlemiseks. Keemise ajal tasub mune aeg-ajalt segada, et munakollane ei vajuks ühele küljele. (PP)