Juhtkiri: Paneme käe ühiselt paadile alla!

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Eile sõlmisid Eesti sõudeliit, sõudeklubi Pärnu, Pärnu linn, Port Artur Grupp, Pärnu Postimees ja Tõnu Endrekson kokkuleppe, et ühiselt ja kõigi pärnakate abiga osta andekale sõudesportlasele Endreksonile ühepaat. Samuti annavad vabaaja võrguvärav 24tundi.ee ja Raadio Pärnu endast parima, et see teoks saaks. Sõudesport on üks neid alasid, mis on maailmas toonud au ja kuulsust Eestile ning Eestis toonud au ja kuulsust Pärnusse. Selle pilguga vaadates ongi loogiline, et just pärnakad, kas siis ettevõtted või kodanikud, ühele meie esindussportlasele appi tulevad.


Kampaania korras rahvalt heal eesmärgil raha koguda pole Eestis sugugi harukordne ja häid näiteid võib tuua ajaloost mitu. Ehk seondub Endreksonile paadiraha kogumisega kõige enam läinud sajandi kolmekümnendate aastate lõpus toimunud üle-eestiline aktsioon, mille käigus koguti rahvalt pool miljonit krooni allveelaevade Lembitu ja Kalev ostu toetuseks.



Endreksoni paadiostu saab toetada kas või sel moel, et ostad Port Arturi kaubamajast midagi meelepärast vähemalt saja krooni eest ja sellelt lähebki 25 senti ühepaadi fondi, pealegi loositakse kõigi toetajate vahel välja pilet kahele suveolümpiamängudele Londonis, kus on kindlasti üks medalisoosik just Endrekson, eriti kui tal uus paat kasutada.



Nagu ütles kampaania “Kõik ühte paati” üks eestvedajaid, Port Arturi juhatuse liige Viljo Vetik, on kõige olulisem, et igaüks saab end tunda heateo osalisena. Tõepoolest, kui ühine tegutsemine väärt eesmärgi nimel natukenegi tasakaalustab sagedast virisemisega võõbatud mittemidagitegemist, on suure asjaga hakkama saadud, ja kui Endrekson uue ja kvaliteetse paadiga supertulemusi teeb, on kampaania õnnestunud 200protsendiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles