Elada nagu jumal Limburgis

, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jumala kombel elanud Limburgi piiskoppi Franz-Peter Tebartz - van Elsti on laristamise pärast hakanud kimbutama maised kohtujõud ja Vatikangi on pahane.
Jumala kombel elanud Limburgi piiskoppi Franz-Peter Tebartz - van Elsti on laristamise pärast hakanud kimbutama maised kohtujõud ja Vatikangi on pahane. Foto: Aino ja Werner Siebert

Kas Limburgi piiskop on valetaja ja petis või hoopis haige inimene? Selle küsimuse üle arutavad saksa katoliiklased juba mitu kuud. Üks on selge: Franz-Peter Tebartz - van Elst on kaotanud reaalsustaju. Seetõttu pole tal võimalik jääda piiskopi ametisse.

Viis aastat pidi vaimulik elama kolimiskastide keskel preestriseminaris. Selle aasta alguses võis ta lõpuks kolida oma mugavasse uude korterisse toomkiriku kõrval, kus ta elas nagu jumal Limburgis. Tõenäoliselt peab ta aga peatselt jälle oma luksuslikust eluasemest lahkuma, sest tema saatus on otsustamisel Vatikanis.

Saksamaa piiskopikonverentsi esimehel dr Robert Zollitschil on määratud tänaseks kohtumine paavst Franciscusega, kus tuleb jutuks ka Tebartz - van Elsti tulevik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles