Teistsugune kolmas veerand

Marie Põdra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Põdra.
Marie Põdra. Foto: Mati Põdra

Kevadisest koolivaheajast jäin kahjuks ilma, sest Eesti ja Islandi koolides on need eri ajal. Siis, kui klassikaaslased Eestis puhkasid, oli mul kolm kontserti. Mängisin nelja pilli ja kokku vist 23 lugu. Raske see siiski ei olnud, sain mängida üheskoos hästi paljude õpilastega ja õppisin rohkem teisi kuulama.


Ma pole kunagi varem mänginud koos plaadile kirjutatud muusikaga, aga see on hea, et harjutada rütmis püsimist. Mõnikord tuleks Eestis ka proovida.



Muidugi oleks tore olnud rohkem puhata, siin ei harjuta muusikakooli õpilased nii palju. Aga õppisin Islandil tegelikult palju sellist, milleks Eestis pole aega olnud. Näiteks oskan nüüd paremini suhelda ka siis, kui keelt ei oska. Käte abil näiteks. Islandi keelt natuke siiski õppisin ja sain uusi teadmisi inglise keelest. Tahaksin proovida õppida islandi keelt juurde, kui Eestis olen, aga ei tea, kas tuleb välja.



Püüan edaspidi meeles pidada, et mitte kunagi ei tohi pead kaotada. Isegi siis, kui oled kodu ukse taga ja võtmed on sissepoole unustatud. Ja tean, et valusasti äralöödud varvas pole põhjus lõunasöögile tulemata jätta.



Sain teada, et Islandi lapsed on väga sõbralikud ja on tavaline, et oma sünnipäevale kutsutakse kogu klass. Muidugi on koolis selliseid lapsi, kes teisi kiusavad, ja selliseid, kes ei taha ühiseid asju kaasa teha, aga neid on vist igal pool. 



Ja et lemmiktund on kehaline kasvatus. Eriti ujumine, mida ei taheta isegi muusikakooli pärast ära jätta. Kodumajandus on ka väga tore tund, aga isa oskab ise hästi süüa teha ja sellepärast pole ma väga saanud oma oskusi näidata. Minu tehtud muffinid sõi isa siiski ära ja ütles, et olid väga head.



See, et pidin tegema kontrolltöid ja etteütlusi internetis, oli väga põnev kogemus. Meil tuleb koolis (Pärnu Vanalinna põhikoolis) varsti kirjutada uurimistöö sellest, kuidas vanasti koolis käidi.



Mõtlengi praegu, kas minu vanemad oleksid saanud terve veerandi samamoodi välismaal õppida. Vist mitte.



Minu jaoks oli see täiesti teistsugune õppeveerand ja kui oligi midagi, mis väga ei meeldinud, saan õppida sellestki.



Aga kindlasti lähen kunagi veel Islandile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles