Pärnakas sai noore teenindaja konkursil kolmanda koha

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane Kim Klimberg pälvis Narvas kokkade ja teenindajate kutsemeisterlikkuse võistlusel „Nooruslik kevad“ teenindajate arvestuses kolmanda koha.


Parimaks teenindajaks valiti Anžela Avzalova Kehtna majandus- ja tehnoloogiakoolist, paremuselt teine oli Kairi Normak Haapsalu kutsehariduskeskusest.



Kokkade arestuses pärnakad kolme parema hulka ei mahtunud.



Kutsemeistrivõistlusel osales 70 noort kokka ja teenindajat enam kui kümnest erinevast Eesti ametikoolist, kelle tegevust hindasid Eesti peakokkade ühenduse ja Eesti kelnerite ja ettekandjate liidu liikmed.



"Üldmulje oli väga tubli, tase oli palju palju kõrgem kui eelmisel aastal ja tõuseb iga aastaga," tunnustas noori võistlejaid kokkade võistluse žürii esimees ja Eesti peakokkade ühenduse liige Rudolf Visnapuu.



Temaga nõustus teenindajate võistluse žürii esimees Allan Vainu Eesti kelnerite ja ettekandjate liidust, kelle sõnutsi on tõustnud õpetamise tase ning noorte huvi eriala vastu.



Narva kutseõppekeskuses toimunud kutsemeistrivõistluse "Nooruslik Kevad" võistlusülesandena pidid noored kokad nelja tunni jooksul valmistama pearoa seakarbonaadist ja -maksast ning magustoidu. Pärast pearoa ja magustoidu valmistamist tuli võistlejatel kirja panna, mida nad teeksid kasutamata jäänud toiduainetega.



Samal ajal, kui kokad pearooga valmistasid, katsid teenindajad piduliku laua kahele, voltisid salvrätte ning tegid alkoholi pimetesti. Seejärel serveerisid nad külalistele kokkade valmistatud roogi.



Nii kokkade kui ka teenindajate võistlusülesannete koostamises ja reeglites arvestati rahvusvaheliste kutsemeistrivõistluste WorldSkills ja EuroSkills reeglitega.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles