Inimpiiber rüüstas muuseumi puid

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Vähimagi halastuseta on keegi jõhkard rüüstanud Pärnus Lydia Koidula muuseumi aias kõrguvad kaks võimsat vahtrapuud, armu pole antud kaselegi, mille sisse on puuritud tosin auku ja pekstud naelu.


Ümber tüve mitmekümne sentimeetri laiuselt kooreta jäetud vahtrate elumahlad on juba nädalapäevad niisutanud laastudega kaetud maakamarat.



Säärane ringikujuline laasimismeetod on iseloomulik kobrastelegi, ent Pärnu-Viljandi regiooni looduskaitse juhtivspetsialisti Agu Leivitsa hinnangul tuleb kõnealusel juhul otsida süüdlast inimloomade hulgast. “Näha on, et laastud on tüvelt tõmmatud vähemalt viie kuni kümne sentimeetri laiuselt, kopra lõikehammaste laius on vahest sentimeeter-poolteist,” pesi Leivits närilise süüst puhtaks.



Et vahtrad on oma juured kinnitanud linna maale, teavitas muuseumi kuraator Elmar Trink juhtunust linnavalitsuse haljastuse peaspetsialisti Kadri Kõresaart. Lootuses, et too midagi ette võtab. Päevad on kulunud, ent puude päästmiseks pole keegi lillegi liigutanud. Küll hiilis kirvemaniakk ööl vastu eilset pimeduse varjus taas muuseumi aeda ning käis puudest veel kord kirvega üle.



Muuseumi majahoidja Aulemb Simm (fotol) kahtlustab, et puud on surma mõistnud mõni muuseumi üleaedne, kes tüdinenud sügisesest lehekoristamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles